Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Цената на гражданската отговорност предпазливо запълзя нагоре

И последната новина от предпразничната серия за промените в цените на гражданската отговорност е от ДЗИ. В сила е от утре. Имате вече числата онлайн? да ги разглеждате на спокойствие в почивните дни.

Разликата е само една:

Лека промяна в плюс на цената на задължителната застраховка

За леки коли повишението е с около процент в цената със зелена карта и до 2% с включена отстъпка за България. Тези средни равнища на покачване са валидни за всички региони и периодичност на плащане. Най- голямото нарастване на цената е при най- малките (коли до 1,6).

За нас промените са предпазливи, защото запазват опцията на 45+ да подновяват на старите цени. Промоционалните условия за възраст над 45 ще останат в сила още два месеца. Валидни са до 30.06.2013. Числата са почни същите както до сега с малки разлики при най- мощните коли.

При товарните и ремаркетата новите условия качват цената с 2% при зелена карта и с над 4,5% с отстъпка за България. Най- чувствително повишението при малките (до 6т) и най- големите (над 25г.). Крайният ръст е в цената за влекачи +17%, ако полицата се сключва с преференцията за територията на страната.

Промени в тарифните условия няма

Всичко друго в условията за гражданска отговорност остава както до сега:

  • Физически лица над 25г. могат ползват краткосрочни зелени карти (с доплащане са) за 15 или 30 дни, ако полицата е сключена с отстъпка за България.

? Какво е краткосрочна зелена карта?

  • Каското на същото МПС носи отстъпка от цената на гражданската отговорност. За физически лица е до 5%, и само от цената със зелена карта. При юридически намалението стига до 35% и може да се ползва и заедно с отстъпката на България.
  • Гражданската отговорност носи 5% намаление за каско за всички автомобили без Х- серията на БМВ

? Suv-четата на BMW, Toyota и HONDA с нови условия по каско

Качили сме и тези числата. Сравнявайте?.

Броко новини