Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Един ден подарък към срока на гражданската отговорност. Отстъпката за България остава

И продължаваме с промените при ДЗИ. Не чакайте да добавим всички останали застрахователи. Не всички по еднакъв начин интерпретират разпоредбите на наредбата в контекста на Кодекса за застраховане. От тестове ни тази сутрин при Армеец и Дженерали промени няма. Новото при ДЗИ е само едно

Един ден в плюс към срока на гражданската отговорност

Обяснихме ви още с появата на странното условие в Наредба 24 как се разтегля срока на полицата. Резултатът при ДЗИ е следствието. Гражданската отговорност вече е валидна година и един ден.

Изглежда така: Ако полицата ви започва от 00.00 часа на 13.02.2014 валидността и е до 24.00 на 13.02.2015г.

Денят в повече се отнася и за всички допълнителни застраховки, които можете да добавите към задължителната полица. Знаете при ДЗИ има освен задължителната и доброволна злополука и автоасистанс (това е малката добавка с която можете да икономисате около 20лв от техническия преглед в пунктове на СБА. На място се плаща само държавната такса, но не и цената за прегледа).

Отстъпката за България остава

За разлика от Уника, ДЗИ запазват правото да ползвате отстъпка за управление на превозното средство само на територията на страната. Ако няма да мръдвате зад граница не пречи да се ползва. Така или иначе винаги можете да доплатите разликата преди първото пътуване.

Второто съображение е опцията, която има само при ДЗИ е едновременно с преференцията за управление само на територията на страната да можете да разширите покритието за Турция. Струва 5,20лв. за цяла година.

Кога ДЗИ за гражданска отговорност?

Ако ще карате МПС- само в България и Турция няма да видите по- изгодно предложение от това на ДЗИ. Проверявате го правилно, като на въпроса къде ще се кара колата изберете „България и Турция“. Цената от 5,20лв е валидна за всички превозни средства.

Има краткосрочна зелена карта. Ако полицата е сключена с отстъпка за България можете да я доплатите само за 15 дни или за месец. За това получавате и разширение на покритието за всички страни- членки на споразумението зелена карта. Евтино е. 15,30 за 15 дни и 20,40лв за месец. Има ограничения обаче. Може да се ползва само ако собственика на МПС-то е над 25г. и най- много два пъти през срока на полицата.

Ако до сега две поредни години сте били клиент на ДЗИ по гражданска отговорност и нямате щети имате право на допълнителни 5% намаление на цената. Припомняме, ако искате да видите цената на ДЗИ за третото ви поредно подновяване пишете код ДЗИ в полето за специални отстъпки на въпросника. (уви не може да е по- лесно, защото ви показваме цените без да питаме кой точно клиент сте.)

Имате цените. Сравнявайте докато подготвим новината и от Олимпик, които заради грешка в тарифата въвеждат нова…

Броко новини