Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Евтино, по- евтино, ДЗИ- за гражданска отговорност

Е слънцето не изгря по план тази сутрин, но пък какви джулай цени ви сложихме за гражданска отговорност!

Разликата е малка, но ефектът прави забележително впечатление и подрежда ДЗИ в топ предложенията ни за лятото.

Колко по- евтина става гражданската отговорност в ДЗИ?

Новите, по- ниски числа ще ви зарадват, ако отговаряте на три условия:

  • Подновявате застраховката за лек автомобил до 2000 кубика.
  • Собственикът на превозното средство да е физическо лице на възраст над 25г.
  • Полицата са е сключена с отстъпка за управление на превозното средство само на територията на страната.

Ако това е вашия случай гражданската отговорност вече излиза с до 6лв по- евтино. В средни числа с малко над три лева са по ниски цените в първи и трети регион. Разликата за Благоевград, Перник, Варна и Пловдив е по- малка. Около лев и половина по- ниска е цената за тези градове, но само за възраст на собственика над 45г.

Извън ниската цена за гражданска отговорност в ДЗИ

Ако ни следите от повечко време няма начин да не сте чели прогнозите ни за цените за гражданска отговорност през 2013г. Базирахме допусканията си на факти, подкрепени от изисквания на КФН за достатъчна премия.

Е! Живеем в интересни времена … и не на всичко за което официално се говори трябва да се вярва. От това печелите вие, поне до септември. С новата си тарифа ДЗИ обещават да не пипнат ниските числа до началото на учебната година. Така че подновявай на воля на евтино.

И да обобщим

Кога да се вгледате в офертата на ДЗИ за гражданска отговорност

Цените ги виждате онлайн. Ако ви впечатлява, не забравяйте още няколко особености

  • Краткосрочна зелена карта

Ако купувате полицата с отстъпка за страната и сте физическо лице над 25г. имате право на краткосрочно разширение на покритието за всички страни, членки на споразумението зелена карта. Цената за сертификат е 15лв за срок от 15дни и 20лв за месечен. Опцията може да се ползва до два пъти през срока на валидност на полицата. Валидна е и при разсрочено плащане на премията (цените на ДЗИ са добра опция при две вноски, ако пълната премия ви идва в повече).

  • Отстъпка срещу каско

До 35% е по- ниска гражданската отговорност при сключено каско в ДЗИ на същата кола. Най- висок е процента за юридически лица. Може да се ползва върху цените за България и със зелена карта.

Физическите лица сварят цената на гражданската отговорност срещу каско с 5%, но само ако не ползват отстъпки за управление на територията на страната.

  • Допълнителната застраховка автоасистанс сваля цената за технически преглед в СБА

Допълнителната застраховка автоасистанс осигурява техническо съдействие при ПТП и друго събитие в резултат на което може да се наложи да ви притрябва репактрак. Ако искате да фиксирате разхода за пътна помощ на 7,14 лв. добавете автоасистанс.

Има и второ предимство, допълнителното покритие сваля цената за технически преглед в СБА на 14лв. Ако решите да го добавите към вашата поръчка към Broko, споменете го в полето за бележки на стъпка 4.

Останалото е цена. Сравнявайте и подновявайте. При ДЗИ може с до два месеца по- рано.

Пътна полиция монтира все повече стационарни камери, които сверяват има ли ви в регистъра на застрахованите на гаранционния фонд. Пред глобите не си заслужава риска да се показвате без гражданска отговорност на пътя.

Броко новини