Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Интересни промени по гражданска отговорност

След толкова медийни публикации за скокове на цената на гражданската и две леки промени на Уника и ХДИ от преди седмици, сме с нови числа и за ДЗИ. От днес. Очакваният извод е един: На медиите не бива чак толко да се вярва. Защото всяка компания обича да гъдаличка предпочитани сегменти.

Колкото по- далеч от София и от 35г. толкова по- добре за цената.

Промените в цените са двупосочни.

Средно с 4% по ниска е премия за малките коли (до 1,3) на юридически лица. Физическите лица над 35г. са с вариращо по- евтина цена за застраховката, като редукцията е най- висока за трети регион. Явно 2000 кубика от страната стават интересен сегмент за ДЗИ, защото намалението на премията при тях достига до почти 10%. Разбира се редукцията на цената е по- висока при ангажимент колата да не напуска територията на страната.

По- мощните леки коли остават не толко предпочитани. За тях новите цени са до 15% отгоре за страната и с до 40% при покритие на всички страни от споразумението зелена карта.

Обичайно цената със зелена карта за влекачи е с драстичен скок- 40%. Средно с 20% по- скъпа става застраховката за международно движещите се автобуси.

Разсрочено плащане

Остава на 2 и 4 вноски, дори и със сертификат зелена карта. С промяната на тарифата плащането на два пъти става по приемливо за ДЗИ и новите цени са с по- ниско оскъпяване. Вноските на тримесечие не са сред атрактивните на пазара.

Регионите

Остават традиционно три. Бургазлии все още са по тънката тарифа. При всички други компании с тройно зониране морския град е извън таблицата на най- ниските цени.

Без лични автопаркове

ДЗИ са поредната компания на пазара, която поставя личните автокъщи под особен режим. При повече от 4 коли на едно физическо лице, премията е с 400% по- висока.

Нови тарифни категории

Разлики от днес има и в разделението при товарните коли. Най- накрая и ДЗИ подчерта в тарифата, че значение за гражданската на товарната кола има общото тегло. С нови и различни цени от днес са колите до 6т. и до 8т. Факт е и ново разделение при най- големите- 25т.

Нали не го бъркате това в цъкачката!? Ние питаме само за общо тегло!

Безплатна зелена карта едва на третата година

Преди няколко месеца ДЗИ пусна специална преференция за лоялните си клиенти (над 25г.). При подновяване без предявени щети застраховката със зелена карта се предлагаше на цената за България. Условието остава и при новата тарифа, но правото на ниска цена за чужбина се дава при третата поредна полица без щети.

Отстъпка за каско

Преференцията за сключено каско на същата кола също остава. За леки коли на физически лица е 5%, за ЮЛ до 35%.

Този бонус значително променя предложението на ДЗИ. Ако сте избрали Каско+ за вашата кола, не забравяйте да го отбележите в нашия въпросник. Отстъпката е валидна и при разсрочено плащане.

Лизинга

Ако сте физическо лице и карате кола на лизинг, и лизингодателят не ви е оферирал чрез някое каптивче, имате право да ползвате тарифата за физически лица.

Новите цени са онлайн. Сравнявайте и подновявайте. Може до два месеца по рано в ДЗИ.

Броко новини