Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Каското възможно и с фиксиран час. По- либерални правила за отстъпките.

За ДЗИ много ще се говори днес. Започваме от каското. Промените са доста в сила от 15.07.2015г.

Каското с валидност от веднага

Ако още не сте усетили удобството на електронните полици- крайно време е (докато не ги е забранил надзора ? ). Най- хубавото при тях е, че всичко се случва в реалност време и цялата информация, която предоставяте се получава от застрахователя. Това прави възможни доста екстри за които при химизираната версия на полица се изисква изрично разрешение на мениджмънта.

От днес всеки може да има каско в ДЗИ от веднага. Компанията допуска началото на застраховката да бъде и избран час в текущия ден. Веднага е като че ли само няколко минути разлика от момента на издаване. Ексра, която трудно ще получите ей така при всеки застраховател.

Нима всеки клиент не е също толкова специален за застрахователя си?!

Между другото, ако ни контрирате със съображението за огледа, ще допълним. Огледът е задължителен само за нови за каското на ДЗИ автомобили. На подновяващите им го спестяват. Допустимо е по общите условия на авто застраховката и ако това е вашия случай ще го имате на изричен печат на полицата. Ако пропусне брокерът да ви информира, загледайте се в текста под реда за срока на застраховката. Огледът ви е задължителен само ако в този абзац са ви го написали изрично.

И като заговорихме за подновяване, от днес ДЗИ променят и тези изисквания.

Новите правила за отстъпките и надбавките по каско в ДЗИ

Запазвате си бонус малуса за три години

Преди почти две години ДЗИ въведоха задължителна бонус- малус скала за авто застраховката. В средата на 2014г. компанията стана с едно ниво по- либерална към липсата на щети и максималното допустимо намаление скочи с още 5% до -20%. Не е толкова трудно човек да ги стигне. Година без нерегресни претенции и градушка (Не сте забравили и това нали?! За ДЗИ градушката е без значение по каско.) и сте на максимума.

Освен, че сваля цената бонус- малус корекцията се ползва извън общото ограничение за отстъпките. Така ако сте сред без проблемните водачи имате до 40% по- евтино каско в ДЗИ. От днес с тази опция ще се ползвате не две, а цели три години.

Цената на каското може да падне и на половина

Е не бяхме много точни с тия -40%. Вярното е -50%. По новите правила още две отстъпки излизат от общия максимален лимит- възрастта и региона. Разбира се, малко трудно ще стане достигането на обичайната горна граница от 20%, но с гражданска отговорност и застраховка на домашно имущество сте почти там.

Новите клиенти и регистрации с нови правила

Трите години стават правило и за новите клиенти. Имате право на преференция за нов клиента, ако от ДЗИ не са записвали колата ви по каско в последните не 24, а 36 месеца. За сметка на това обаче, ако има промяна в собствеността и до 30 дни след регистрацията се сетите за каско точно в ДЗИ- друго няма да има значение. С право на отстъпка сте.

Опасните за каско автомобили

Промоцията свърши. Поне в частта и за GPS тракер. Онази в която можеше да имате преференциални цени за защитното устройство и абонамент от застрахователя. Списъкът на каско опасните остава същия. По либерални обаче стават ДЗИ с рисковите марки, ако имате монтирано предписаното защитно устройство или подновявате без щети.

И накрая пак за електронните полици. Задължителна е и електронната квитанция! Химизирано удостоверение, че сте платили се приема по изключени, а след 31.08.2015г. въобще!

Броко новини