Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Леки промени около цената на гражданската отговорност. Числата остават малки до началото на април

Ай ай ай и големите застрахователи затвърдиха очакванията ни за цените на гражданската отговорност през март. Остава евтино и при ДЗИ, въпреки

Леките промени в цената за задължителната застраховка при малките автомобили

Промоционалната тарифа на ДЗИ от края на януари остава в сила до 07.04.2013г. Застрахователят предвижда леко оскъпяване в цената на полицата само да леки коли до 1600кубика. Разликите са с до 5лв в плюс и се отнасят само до по– рисковите региони. Населените места извън София, Варна, Благоевград, Перник и Пловдив остават без промяна.

На кое да обърнете внимание в предложението за гражданска отговорност от ДЗИ

  • Цените са сравнително ниски

Най- ниските цени са за възраст над 45г., като разликите спрямо офертата за по- млади собственици (над 25г.) не са значителни. Предложението на ДЗИ е приемливо и за много тарифни категории е сред първите пет.

Извън директното сравнение на разликите в цената, отчетете и няколко допълнителни съображения:

  • Краткосрочна зелена карта

Ако гражданската отговорност е сключена с отстъпка за България, покритието на полицата може да бъде разширено краткосрочно за всички страни, членки на споразумението зелена карта. Срещу доплащане е. Тази възможност обаче важи само за собственици на възраст над 25г.

? Какво е краткосрочна зелена карта

За срока на краткосрочния сертификат застрахователят предлага две опции 15 и 30 дни. Цената е фиксирана 15 и 20лв съответно.

  • Отстъпки при валидно каско на същото МПС

ДЗИ са традиционен каско застраховател. Наред с Армеец и ОЗК, са компания на пазара при които можете да ползвате комбинирана отстъпка- от каско за гражданска и от гражданска за каско.

При юридически лица разликата е съществена. Валидното каско носи до 35% намаление от цената на гражданската отговорност.

За физически лиза каското носи 5% редукция, но само върху цената съм зелена карта и за лица на възраст над 25г.

  • Техническият преглед при автоасистанс към гражданската отговорност

Допълнителната застраховка струва 7лв. Извън покритието на рисковете, свързани със съдействието на астистанс компания на пътя, сключването на допълнителната клауза дава право на преференциална цена за технически преглед в СБА. Плаща се отделно- 14лв, към СБА при техно инспекцията.

Променили сме разликите при малките коли за двата региона. Сравнявайте и подновявайте. Може да два месеца по- рано?.

Броко новини