Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Над 45г. по- специално евтини по гражданска отговорност

А така-а-а-а ДЗИ пусна промоция по гражданска отговорност и пропусна да ни каже. Добре, че е ъпдейта на сайта КФН за да разберем и да се помолим за новите условия. Но… да де издребняваме… Важен е резултата.

Софиянци, разцъкахте ли вече новите цени? Имаме ново топ предложение за възраст на собственика над 45г.?

164,02 е вече най- ниската цена за 1600 кубика

Ако не сте полицай, военен, доктор, общински или държавен служител. Доколко това ще остане факт след 31.01.2013 обаче предстои тепърва да разберем.

И да се върнем на промените.

От 22.01.2012 ДЗИ въвежда нови по- ниски цени за две възрастови групи- над 35 и над 45г.

  • С до 73лв по- малко за гражданска, ако сте над 45

Над 45 е нова възрастова група за тарифата на ДЗИ. Валидна само за периода на промоцията до 28.02.2013г. Цените са в очакваната минусова посока. Разлика обаче има само за гражданска отговорност с включена отстъпка за управление на територията на страната.

Новите цени са средно с почти 15лв по- ниски за всички категории леки автомобили. Като най- голяма е разликата за столицата и при мощните МПС-та. Около 8% е понижението на премията за колите до 1,6 със софийска регистрация и средно 4% за страната. Редукцията при мощните е най- значителна (над 22%), но въпреки това ДЗИ остават извън топ 5 на ценовата листа.

  • Над 35г. с по левче два надолу

Разлика спрямо старите условия има и при по- младите (над 35). С по лев два по- ниски цени предлага ДЗИ за гражданската отговорност на коли между 1600 и 2000 кубика. Тази промяна не размества ценовата класация, защото предложенията на първите пет компании за тези тарифни категории са с до няколко лева разлика.

Корпоративните автопаркове с право на спец отстъпка и при по- малко коли

Промоционалното предложение променя и възможните отстъпки за фирмени автопаркове до 50 коли. Извън стандартните 5% редукция новата тарифа предвижда до -30% след одобрение на ДЗИ.

Кое е важното за гражданската отговорност в ДЗИ?

Ако ДЗИ е вашият застраховател по гражданска отговорност не забравяйте следното:

? Имате право на отстъпка за управление на МПС-то само на територията на страната. Пред и първо излизане зад граница- дължите доплащане. Цената за България и ЕИП включва и безплатно разширение на покритието за всички страни членки на споразумението зелена карта.

? Гражданската отговорност със зелена карта може да се плаща разсрочено.

? Ако полицата е сключена с отстъпка за страната и сте над 25г. имате право на две краткосрочни зелени карти от 15 или 30 дни. Плащат се допълнително. Премията е 15 и 20 лева според срока.

? Какво е краткосрочна зелена крата?

? Каското в ДЗИ ви носи отстъпка между 5% и 35% от цената на гражданската отговорност. За физически лица важи само при възраст над 25г. и може да се прилага само върху цената за България и ЕИП. Каква точно е премията по ГО със и без каско проверявате като изберете ДЗИ на въпроса „Текущ застраховател по каско”.

Промоционалното предложение на ДЗИ е валидно до 28.02.2013.

Може да се подновява с до два месеца по- рано.

Проверявайте цените за гражданска отговорност и не изпускайте изгодни предложения.?

Броко новини