Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Нови отстъпки по каско. Довереният сервиз за коли над 8г. само при две щети по декларация

Обещахме ви новини за каското на ДЗИ в края на миналата седмица, време е да ги представим.

Промените са няколко: ликвидацията в сервиз е вече детайлно разписана в общите условия, минималната премия е с нови нива, въвеждат се нови отстъпки и надбавки, както и правила за тяхното прилагане.

Безкасова ликвидация- новите правила

Ако познавате каското на ДЗИ сигурно ви е направило впечатление доста общия характер на правата за безкасова ликвидация. Въпреки, че това не е създавало (поне на нас) до сега проблем при ползването на сервиз, винаги е по- добре условията да са изрично и детайлно уговорени при сключване. От днес е факт.

Официалният сервиз става с минимална премия от 500лв

Правото да се ползва е валидно за всички МПС-та на възраст до 4г. Ако колата е нисък клас обаче внимавайте за числото 500лв. в дължимата премия. Това е вече новата граница за да ремонтирате частичните щети в сервиз на официалния вносител.

За по- старите (до 8г. от датата на производство) леки и лекотоварни автомобили, официалният сервиз е допълнителна опция. Може да се ползва при две условия- минимална застрахователна сума от 10 000лв и доплащане на надбавка за специалната клауза. Процентът варира между 25% и30% според стойността на колата. Изискването за минимална премия от 500лв остава в сила.

Доверения сервиз без ограничение във възрастта

Минималната премия за право на доверен сервиз остава 450лв, както и да сега. Застрахователят обаче не поставя допълнително изискване за горната граница на възрастта на колата. Колкото и да е стара колата, ако държи цена (застрахователната сума е висока), имате право на безкасова ликвидация при доверен майстор.

Ако колата е над 8г. обаче за щети по декларация (тези за които не можете да представите документ, като например щети на паркинг от неизвестен извършител), застрахователят въвежда лимит- до две събития за срока на полицата и размер не по- висок от 10% за събитие от уговорената застрахователна сума при сключване.

Както всичко в условията за каско на ДЗИ и това ограничение е гъвкаво. Срещу доплащане физическите лица, имат право да си гарантират безкасовата ликвидация за всяка щета.

Обърнете внимание!

Условията, при които ще бъдат ликвидирани частичните щети са част от клаузите в полицата. Задължително проверете, както договаряте преди да подпишете.

Повече отстъпки по каско

Знаете, че ДЗИ са сред консервативните компании, когато стане дума за отстъпки по каско. От днес цената има още няколко нови тарифни основания да бъде намалена.

По- евтино за новорегистрирани МПС-та

Разликата е 5% надолу и може да се ползва от всеки собственик на нов автомобил. Нов четете като новозакупен. Ако колата е станала ваша в последните 30дни преди сключването на каското (вижда се от талона) и МПС-то е на възраст над 1година, имате право на намаление.

Имуществената застраховка с преференции за каско

Най- накрая стандартът при повечето каско компании се появи и в тарифата за мото застраховката на ДЗИ. Имуществената застраховка носи отстъпка. Изискването е избраният продукт да е Пожар и други опасности (това е голямата полица на ДЗИ за домашно или фирмено имущество) или Индустриален пожар, при минималната платена премия по полицата от поне 75лв.

Промените от днес съдържат и специален ценови жест към клиенти с автопаркове

Над 6 коли по каско в ДЗИ- специално намаление

Границата от 3 коли с каско е валидна за всички категории собственици- и физически и юридически лица. Ако обаче автопарка надвиши 6 застраховани МПС-та разликите са с 5% по- щедри от досегашните.

Преференцията за нов клиент може да се ползва след две годишна пауза

По- либерални стават и условията за предоставяте на отстъпка за нов клиент. Досегашните три години без каско в ДЗИ стават две. Ако в последните две полици са били при друг застраховател, можете да разчитате на 5% по ниска цена за подновяване.

И накрая добра новина за подновяващите рискове МПС-та

Без надбавка за BMW и Audi при право на бонус

Споменахме ви през август на новата бонус малус система, която въвежда ДЗИ по каско застраховката си . Ако застрахователната история от последната година дава право на бонус, т.е. клиента остава на нива 0+, подновяването за рисковите МПС-та без надбавка.

И като отворихме дума, обърнете внимание на

Бонус- малус нивото си при подновяване

Знаете, че за да ползвате преференцията по тази скала е желателно да подновите каско полицата не по- рано от 15 дни преди края на страната. Ако след сключването на новото каско предявите претенция, застрахователят има право да иска доплащане до справедливата премия по тарифа. Ако откажете в указания от компанията срок, полицата няма бъде прекратена, но дължимите обезщетения ще бъдат платени пропорционално на съотношението между платената премия и справедливата премия за новото бонус малус равнище.

За да избегнете това неудобство, внимавайте с претенциите след подновяване на полицата. Заслужава си да доплатите малка премия пред това да не получите пълният размер на щетата. Питайте винаги брокера. Негова работа е да следи тези особености и да ви предлага решения.

И това не е всичко от ДЗИ.

Не са само промоционалните цени за гражданска отговорност, които за сега ще пазим до 15.11.2013г. Стойте на линия и за други горещи оферти от началото на ноември.

Броко новини