Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Обновени условия, ново име и по- изгодни цени за имуществени застраховки

Факт е, че ДЗИ са компания, която не може да бъде пренебрегната когато стане дума за имуществено застраховане. При нас обаче, офертата на този застраховател трудно успяваше да грабне интереса на потребителя по една проста причина- цената. Стандартната тарифа с всички възможни намаления докарваше число, често с пъти по- високо от други пазарни алтернативи. Предложението на ДЗИ от началото на седмица обаче е на път да промени тази тенденция.

Обновен продукт, по- ниски базови цени и повече отстъпки

Познатата застраховка "Пожар и други опасности" е вече с нова търговска марка- "Комфорт за дома" (или бизнеса, ако имуществото е с търговско или административно предназначение).

Разликите са няколко.

Рисковете в надграждащи пакети

Определено е по- удобно и по лесно за разбиране от потребителя като избира между няколко групи клаузи пред това да пакетира сам или просто да не разбира какво точно му предлага брокера. Бланката на полицата е с това визия и избраната комбинация от опасности е видна от пръв поглед.

Минимумът на покритието е чиста FLEXA (пожар, мълния, експлозия и удар от летателно средство или части от него) с добавка на имплозия. Рискът в плюс, макар и стандартен в офертните на почти всички други застрахователи, едва сега влиза в покритието на ДЗИ.

Към базовият минимум можете да добавяте последователно природни бедствия и аварии, злоумишлени действия на трети лица, късо съединение, свлачища и удар от превозно средство.

За всяка една комбинация могат да бъдат добавени земетресение, една или повече от трите вариации на кражба, или рискове на лимит като чупене на стъкла, разходи за временно настаняване, загуба на доход от наем и т.н.

Модата на пазара за предлагане на покритие на риска земетресение без договорено самоучастие обаче остава в страни. Земните трусове и след промените са с 2% личен принос от страна на застрахования.

Имате и вграден подарък от два риска безплатно:

  • Разходи за временно настаняване

Ако нещо, споменато в полицата, се случи с жилището и то не става за живеене, ДЗИ ще плати сметката за хотела докато направите ремонт. Общият лимитът на риска бонус е 5% от застрахователната сума. И

  • Други разходи

за ограничаване на вредите при настъпило застрахователно събитие (като например да наводните съседа докато гасите пожара) също до 5% от застрахователната сума.

Интересната добавка към групата на другите разходи при премия по полицата над 100лв е покритието на разхода за подмяна на външни брави при откраднат или загубен ключ. Лимитът е нисък 50лв и има самоучастие от 10%, но! 45лв не са за изхвърляне като са подарък и ще го повторим, важи и при загубен ключ.

Цената

Ами впечатляващо по- добра е. Средно с около 10% са по ниски базовите числа за пакетираните рискове. Като колкото по- накичен е пакета с рискове, толкова по- изгодни изглеждат новите условия. Приятна разлика има и при цените на земетресението. Обхваща само най- рисковите региони, но пък Пазарджик и Стара Загора вече могат спокойно да мислят и за полица в ДЗИ.

Кражбата ще я пропуснем… вярно има избор- и трите версии (взлом, грабеж и техно средство) са застраховаеми (малко компании си позволяват да предлагат чак и покритие на грабеж), но не става по- евтино. Ако при офертата не си харесате числото, винаги можете да го свалите с по- нисък лимит и клауза за покритие на първи риск. Описът остава задължителен.

Движението на базовите числа надолу обаче няма така драматичния ефект който предлагат допустимите корекции в тарифните условия. Горната граница е 45% за по евтини имущества и 55% за суми над 300 000лв. Можете да свалите цената със всичко- ако е в полза на банка, ако има гражданска отговорност или каско, ако сте нов клиент, ако сте стар но без щети, ако сте скъп клиент, ако застраховате повече от две групи имущества…

Поводи има. Остава да питате за цена, щото скоро няма да стигнем до тази цъкачка да си я проверявате онлайн.. :)

Единственото което не ни харесва е името. Повтаря се… „Пожар и други опасности“ си е достатъчно емблематично. Не, че Групама е първа брокерска оферта при застраховка на имущество, но големите не могат да си позволят да приличат на друг нали?!

Броко новини