Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: SUV-четата на BMW, Toyota и Honda с нови условия по каско

Маркирахме вчера общото в правилата на застрахователите към определени автомобили по каско. От утре влизат в сила и нови условия за авто покритието на специалните в ДЗИ. Промените не са съществени и не са извън общите за пазара тенденции.

Кои са специалните автомобили по каско за ДЗИ?

Списъкът се разширява и вече извън обичайната Х- серия на BMW, с различен режим са и Land Cruiser на Toyota и CR-V на Honda.

Цените за баварските SUV-чета остават без промяна.

? Колко струва каското на BMW Х- серия?

Останалите модели на BMW са извадени от списъка на различните цени. Премията е по тарифа, но с доста ограничения. Същите правила се отнасят и за станалите вече специални два модела на Honda Toyota.

Какви са правилата за специалните МПС-та?

Ограничения разбира се.

  • Вместо отстъпки- надбавки

Всички от автомобили списъка стават без право на отстъпки за нов клиент, брой застраховани МПС-та и ликвидация по експертна оценка. (Това е екстрата на каското в ДЗИ с която можете да намалите цената, ако се откажете от безкасова ликвидация за коли с право на такава. Т.е. ако при стандартни условия МПС-то е с право на сервиз, договарянето само на експертна оценка, може да намали допълнително цената за авто покритието).

За всички спец МПС-та извън Х серията остава единствено правото на намаление на цената на каското за сключена гражданска отговорност и еднократно плащане на премията. Възможните редукциите за Х-овете за само при подновяване без щети.

За специалните ДЗИ въвежда и задължителна надбавки 10% при подновяване и 20% за новозастрахован автомобил.

  • Без право на авансов бонус

В началото на годината ДЗИ промени правилата си за предоставяне на авансовата отстъпка за липса на щети.

? Авансов бонус по каско+ само за примерните шофьори

С новите правила от началото на май спец автомобилите нямат право и на тази преференция.

Има и добра новина около промяната на каско условията .

Максималната допустима отстъпка е вече по- висока за юридически лица. Каското на фирменото МПС (ако не е специално разбира са) може да падне с до 25% ако отговаряне на критериите за отстъпки по тарифа.

Друго важно от ДЗИ извън каското

От утре са в сила и нови ценови условия на ДЗИ по гражданска отговорност. Разликите не са драстични, но са в очакваната посока нагоре. Промоционалните цени за възраст над 45г с включена отстъпка за управление на превозното средство само на територията на страната ще бъдат запазени до края на юни.

Ако сте извън тази възраст или купувате ГО-то със зелена карта- цъкайте на време?. Ще сменим числата след 17.00 днес.

Броко новини