Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Застраховката на имуществото на дома и офиса е вече на около половин цена

Ако търсите застраховка на имущество едно предложение в повече никога не е излишно. Проверете и ДЗИ. От началото на април до 30.06.2015г. голямата им полица (застраховката на действителна стойност) е с промоционални условия.

-45% или -55% са все по достъпни при „Комфорт за Дома“ и „Комфорт за офиса“

Ако познавате тези два продукта, със сигурност знаете, че тези проценти са границите на всички отстъпки според размера на застрахователната сума на имуществото. В периода на великденската им кампания могат да се ползват по либерално е без да има основание за това, разписано в тафирата.

Общата стойност на допустимите отстъпки пак остава същата. Т.е. и да имате право на -70% отстъпка, не можете да вземете повече от -45% за малки жилища. Но пък има начин да се възползвате по- щедро от възможностите на промоцията. Защото:

Всички корекции на базовата тарифа се начисляват сумарно. Ако отстъпките са ви много, сложете надбавки да ги компенсират. Така ще направите покритието на полицата далеч по добро, но ще оставите цената в ниското. Имате само една възможност обаче- клауза за първи риск. Струва 20% надбавка. Ако гражданска отговорност е в ДЗИ и не сте имали имуществена застраховка там, за периода на промоцията покритието на първи риск ви излиза без пари.

Няма да хвалим другия бонус, който въври с кампанията- безплатното покритите на „Разходи за временно настаняване“, защото си го имате и извън кампанията.

Кога и как ДЗИ за застраховка на имущество?

Комфорт за дома или офиса са класически застраховки на имущество.

  • Имате си всички рискове за покритието.

Леко неудобство е, че се предлагат пакетирани чрез специални имена на клаузи, но от „предвидливост“ до „спокойствие“ приемайте че сте помислили за важното. Земетресението е отделно. Със задължителните 2% самоучастие е. Застраховаеми са и трите вида кражби, но цените са от височките.

  • По полицата може да бъде покрита основно имущество, както и прилежащи постройки или помещения.

Нямате обаче делът на собственика в идеалните части на сградата. Екстра, която не ложе да бъде подмината от всеки притежател на етажна собственост.

И да не забравяме наблюденията, защото градушките и наводненията от лятото ни дават добра основа фактическо сравнение.

  • Имущественото застраховане при ДЗИ не се плаши лесно от проявите на риска

ДЗИ бяха сред малкото компании миналото лято, които не ограничиха сключването на нови полици в региони с бедствия. На всеки е ясно, че след събитието нищо не може да се направи, но пък няма разумно основание, ако имуществото не е засегнато и няма как ба бъде засегнато, да му бъде отказвано покритие само защото в района има щети.

Длъжни сме да похвалим ДЗИ. Имаме полици за имущество в кв. Аспарухово на Варна, сключени дни след наводненията при стандартни условия. Няма щети по тях, но към онзи момент не бяха толкова компаниите, които бяха склони да предложат покритие.

Затова ви препоръчваме, ако избирате застраховка за домашно имущество, започвайте така:

Условия

Ако искате да направи застрахователят нещо за вас, трябва първо да ви го обещае. А това става с условията по полицата.

Наблюдения

Добре, че са събитията в последните година две, на вече по лесно можем да преценяваме кой колко е щедър при оценката на щетите. А и не само. Застрахователят не трябва да е плашлив към реализацията на риска. Та нали точно това му е бизнеса. Бихме избягвали компании, които след малко дъжд почват на налагат ограничения.

Цена

Броко новини