Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Един застраховател по малко. Дженерали Животозастраховане е в процедура на доброволно прекратяване

Тенденцията от миналата година продължава. И докато в общото застраховане една компания купува портфейла на желаещите да не правят повече бизнес в България, живота ни предлага лека вариация. Резултатът е същия.

Дженерали живото застраховане е в процедура на доброволно прекратяване.

Това означава просто, че вече не искат да работят в България. В същност те май от доста време го подготвят това решение. Преди няколко години застрахователят се отказа от продажбата на дребно на дългосрочни продукти и остави в таргета само корпоративните клиенти.

Новината за прекратяване официално дойде първо от КФН. В края на февруари регулаторът благослови решението на Дженерали да прекрати животозастрахователната си дейност в България. Преди няколко дни информация се появи на страницата на поемащия застраховател, а от петък я имаме и от източника.

Дженерали животозастраховане спира да обслужва сключените договори

Те ще бъдат прехвърлени към ЖСК Съгласие ЕАД. Валидните съм момента договори към Дженерали, при условията при условията при които са сключени ще бъдат обслужвани от ЖСК Съгласие ЕАД.

След 14-03-2016г. Дженерали няма да събира плащания по тези договори. Ако ви се пробват на такова инкасо след тази дата- откажете. Някой нещо не е разбрал…

Не всички договори обаче отиват към друг застраховател. Най- общо тези, за които има лиценз в общо застрахователното дружество (такава е здравната застраховка)- остават към него. Останалите- към Сългасие.

ЖСК Съгласие ЕАД е поемащия застраховател

Съгласие вече натрупа опит в изкупуването на животозастрахователни компании/портфейли. Ще припомним, че през 2010г. акционерът на дружеството (в групата на която влизат Армеец, ЦКБ, пенсионното дружество Съгласие) взе местната структура на словенския застраховател КД Живот (предлагаха първите на пазара полици свързани с инвестиционен фонд).

За сделката с Дженерали всички клиенти с валидна полица ще получат информация от Съгласие.

Броко новини