Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Евроинс: Нови цени за каското и други скорошни промени

Доста промени се насъбраха на каското на Евронис с последните месец - два. Част от тях синхронизират продукта с практика на пазара, други му дават и собствени конкурентни предимства.

Какво промениха до сега Еворинс за каско?

Отпадна огледа след възстановяване на щети в доверен сервиз

Който е ползвал каско с безкасова ликвидация знае, че дори и ако сервира не е официалния за марката, след възстановяването на щета не е необходимо да се ходи на оглед при застрахователя. Причината е, че доверието за възстановяване на превозното средство се урежда с договор между застрахователя и сервиза. А удобството клиента да не се разхожда повторно до ликвидацията е само на няколко снимки разстояние.

Вече го имате и при Евроинс. Ако щетата е отстранена в доверен сервиз (за официалния е ясно) няма нужда от нов оглед.

Допълнителното защитно устройство зависи от марката, модела и застрахователната сума

Разликата е в по- ниската граница на толерантност при BMW, Audi, VW, Land Criuser и CV-R При тях над 15 000лв. тракерът е задължителен. За останалите марки и модели границата е от 50 000лв до 120 000лв. застрахователна сума. Условията за устройството остават без промяна. Без пари, но е назаем. Не се плаща, но трябва да се върне, ако полицата не се поднови. За сметка на застрахования обаче е абонаментната такса и монтажа. Цената зависи от застрахователната сума на колата. Ако е до 50 000 излиза доста по- евтино от задължителния имобилайзер, който се покрива от клиента при доста компании.

Разсроченото плащане е на равни вноски

От средата на август отпадна и изискването от 100лв минимална първа вноска при разсрочено плащане. Ако ще делите премията на парчета. Всяко от тях е равно и пропорционално на срока за който се отнася.

Няма нужда да ви казваме, че всички автополици при Евроинс отдавна са вече електронно издавани. Няма драсканици и нечетливи почерци, всичко е на печат, включително и възлагателно писмо, ако сумата на колата предполага допълнително защитно устройство.

Нови от 09.11.2015г. са ценовите условия.

Цената за каско вече не зависи от марката и модела

И каско опасните и всички останали са вече по една тарифа- стандартната до сега. Ако МПС-то е от рискова марка, то е с изискване за допълнително защитно устройство.

Отпада и забраната за застраховане на таксита на възраст над 3г. Остава завишението за предназначение, но каското си е възможно.

Минимална премия, отстъпки и надбавки

Минималната премия за пълно каско остава 280лв, а за доверен сервиз - 450лв.

Базовите числа на Евроинс са по- ниски от средните за пазара. Възможното намаление от тях е до 20%, като бонусът за подновяване без щети не се брои. Свободни сте да се откажете от доверения сервиз, ако колата е с право на такъв. Това носи допълнителна отстъпка и вдига границата на намаленията до 30%.

Щетите по текущата полица се приемат доста либерално. При липса на такива, вървите по скала с отстъпки между 10% и 20%, според броя на безаварийните години. Няма да видите такава толерантност при друг застраховател по отношение на малуса. Ако имате щети, то премията ви ще бъде (не толкова драматично) по- висока, само ако щетите са над 3, а квотата на щетимост над 100%. Слагате тогава една имуществена полица за дома за над 25лв и забравяте за малуса.

Гражданската отговорност е важна за каското. Носи 10% намаление. Не са много компаниите които позволяват такава редукция от задължителната полицата. Средното число за пазара е около 5%. Разбира се, има преференция за нови клиенти и различното от при всички други компании намаление „по преценка“. Брокерът решава. Да не забравите усмивката като питате за оферта!

Не веднъж сме ви повтаряли, че каското не се избира само по цена.

Условията на Евроинс за каско

Ами не са никак лоши за цената си. Даже напротив. Няколко са важните неща.

Имат най- голямото разнообразие на продукти на пазара.

При Евроинс за каско има 4 предложения. Май няма друг застраховател, който да ви оферира с подобно разнообразие. При повечето компании на пазара офертите стигат до най- много 2. Промените за които ви говорим до тук са за стандартното каско.

При него избирате между:

Клауза А - пълно каско- във вида в който сте свикнали да го виждате при всички компании, с покритие на пожар, природни бедствия, ПТП, щети на паркинг, злоумишлени действия, кражба и грабеж. Включително и една щета на гума или джанта (без протокол), в следствия на неравност на пътя.

Клауза В - Частично каско- пълното, но без кражба и грабеж.

Клауза С - Природни бедствия (понятието изчерпва съдържанието. Изключение е земетресението, което ако ви е приоритет го имате единствено при Дженерали).

Различната е клауза Е- заместващ автомобил. Предлага се само като добавка към пълното каско, за коли до 5 години, с изминати не повече от 150 000км. Дава ви право да ползвате автомобил, предоставен от застрахователя, до два пъти през срока на застраховката за по 14 дни. Докато ремонтират вашата, няма да сте без кола. Удобно си е.

Ликвидацията

До 3 години в официален сервиз, след това докато стои премията над 450лв- в доверен, без значение на възрастта. Експертната оценка е и избираема опция при колите с право на сервиз.

Малките букви

  • Щетите по декларация

Една за срока на полицата до 10% от застрахователната сума, но не повече от 3 000лв.

Щетите по декларация са един от многото начини по който застрахованите се опитват да си реновират колата през срока за полицата. Да знаете, че винаги си личи ако сте с такива намерения. Това е и причината доста застрахователи да въвеждат ограничения. Имате ги и при Булстрад (до 8 корпусни детайла до 2 пъти през срока на застраховката), при ДЗИ лимита е 10% от застрахователната сума, но не повече от 20% за полицата.

Все пак реалните ситуации, при които няма да бъде възможно да се сдобиете с удостоверителна бележка за каското, не са чак толкова много. Не се вглеждайте прекалено в тази рестрикции на застрахователите. Коректни ли сте в претенциите, ще получите същото.

  • Умишлен палеж или експлозия

Човешкия фактор при огъня е с определени ограничения. Задължително е самоучастието в размера на щетата с 10% то застрахователната сума. При тоталка обезщетението е на 80% от действителната стойност на колата (без стойността на запазените детайли, ако има такива разбира се).

Палежите доскоро бяха съображение и на други застрахователи. До преди година- две Лев Инс не ги покриваше при стандартни условия.

  • Промяна на собствеността

Изключително важно е това, ако се сдобивате с кола, застрахована в Евроинс. Подпишете ли договора за покупка, незабавно уведомете застрахователя. Каското спира да работи във ваша полза. Анексирайте бързо за да сте спокойни.

В резюме:

Заслужава си сравните и офертата на Евронис при подновяване на каското. Ако познавате застраховката (Все пак за това избирате брокер да ви съдейства. Трябва да чете вместо вас е да ви държи комфортно информиран), цената за покритието няма начин да не ви мотивира. А в комбинация с гражданската отговорност ще ви се стори безотказно.

Броко новини