Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Евроинс: Пълно каско на 3,9%? Има с "Избирам Евроинс".

Виждате ли какво става? Взе да понапича и почнахме само за каско да си говорим… Е с малки изключения, защото странностите по медиите винаги провокират някое и друго коментарче. А като става дума за гражданската отговорност ни е почни задължително.

? Сезонна гражданска отговорност: Откриваме ли сезона на големите иновации?

Новината за днес идва от Евроинс. Промените са доста и в различни посоки

Нови цени за каското след първата младост на автомобила

Ако карате Алфа, Фиат, Мазда или СААБ няма начин да не знаете каското на Евроинс. Причината са твърдите 4% премия, независимо от възрастта на колата. Тази екстра е вече история. От днес ценовите групи по автозастарховката стават две, а обхватът на по- рисковата се разширява. Правото на преференциална цена срещу технически преглед преди сключване на полицата остава.

Промените в новата тарифа при безопасните са разнопосочни. Преференциалните цени (срещу технически преглед) са с до 1% в плюс на тарифното число, като максималното увеличение е при коли над 10г. Младите МПС-та (до 4г от датата на производство) остават на старите 4%. Премията за каско без преглед става с половин процент по- ниска за всички леки автомобили.

Групата на рискови, извън BMW, Audi, VW, вече сключва и две SUV-чета на Land Rover (Range Rover)и Toyota (Land Cruiser). Новите цени са очаквано по- високи с до над 30%, но въпреки тях стойности между 7,5% и 8% има само да коли над 9г.

Лизинговите коли остават със спец преференция

Допълнителна ценова екстра предоставя Евроинс за лизинговите коли на възраст до 5г. Тарифата е значително по- евтина от базовата, дори и за рисковите марки.

Алармата става незадължителна

Алармата е задължително условие при част от застрахователите, независимо от това какви други монтирани средства за защита има. Много нови автомобили се продават без традиционната сигнално охранителна техника. Затова при част от компаниите изискването е условно- аларма или имобилайзер. С промените в условията тази практика става факт и при Евроинс.

Не забравяйте, че при застрахователна сума между 20 000лв и 50 000лв според марката и модела, GPS-а е задължителен. Устройството се предоставя безплатно за ползване от застрахователя и подлежи на връщане при прекратяване или изтичане на полицата. За сметка на застрахования е монтажът и абонамента за поддръжка. Това косвено качва цената за каско с между 540лв и 650лв.

Максимална отстъпка до -10%

С новите си правила застрахователят ограничава и правата за допълнителни модификации на базовите числа. Максималната отстъпка пада от -40% на -10%. Това ограничение се отнася само за леки коли. Правилата при останалите остават както до сега.

Избирам Евроинс

„Избирам Евроинс” е специална модификация на каското за коли в следлизингов период. Предназначена е за леки автомобили до 6г. Опцията може да се ползва, ако застраховката се сключи до 2 месеца преди изтичане на лизинговия договор и при условие, че лизинга е редовно обслужван (удостоверява се с бележка от лизингодателя).

Условията на „Избирам Евроинс” са като при стандартното каско. Единствената разлика е цената- безотказно ниска! (няма какво друга да кажем за 3,9%).

И последната промяна е в покритите рискове

Умишления палеж с по- ниско самоучастие и без пари

Стандартните условия по каско на Евроинс (както и при Булстрад) не покриват риска умишлен палеж. Застраховаем е, но срещу допълнителна премия и със задължително самоучастие. С промените от днес компанията предоставя покритието безплатно. А личния принос на застрахования се намалява от 20% на 10%.

? Повече за каското на Евроинс

Броко новини