Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Дженерали: 15% по- скъпа гражданска отговорност за чужбина

От днес е факт и промяна в тарифата на Дженерали по гражданска отговорност. Цените очаквано тръгват нагоре, за сега само с покритие за всички страни от споразумението Зелена карта. Преди да разкажем подробностите, обърнете внивание на

Особености в условията за гражданска в Дженерали

Нали знаете? Гражданската отговорност по условията на кодекса е с покритие за всички страни, членки на ЕИП. Ако декларирате изрично, че МПС-то няма да се управлява извън територията на страната при почти всички компании може да ползвате отстъпка от базовата тарифа. Това обстоятелство се вписва в полицата и при сключване се съгласявате, преди напускане на България да доплатите предоставената преференция.

Отстъпката за страната не е цена за Зелена карта! Дължите доплащане на ценовия бонус за България, при пътуване в чужбина, независимо от това дали се издава сертификат или не.

Освен тази особеност има още една.

Цената за покритие в Дженерали зависи и от две други обстоятелства:

  • престоя на превозното средство зад граница и
  • дали го предоставяте за управление на чужди граждани.

Това са съществени за оценка на риска обстоятелства, за които застрахователят е поставил изричен въпрос.

Вашите отговори на тези два въпроса стават част от условията при които се сключва полицата. При събитие обстоятелствата, които декларирате ще бъдат проверени. И при несъответствие застрахователят ще изиска да доплатите премия до 2000лв.

Обърнете внимание на това обстоятелство и изисквайте брокерът да ви предостави цялата информация преди да изберете компания за вашата гражданска. Това е негово задължение!

Ако поръчвате онлайн- проверете дали тези въпроси са част от въпросника преди оферта.

И новите неща от днес

15% повече за гражданска за чужбина

Новите цени са убедително нагоре с фиксираните 15% за покритие без отстъпка за страната за всички категории превозни средства и региони.

Въпреки по- високите цени обаче Дженерали остават добра оферта със зелена карта за коли до 1600 кубика за собственици над 29!

За България ГО-то остава на същите пари

Цената за гражданска с отстъпка за ползване само на територията на страната остава без промяна. Увеличението на базовата премия се компенсира от по- високата допустима отстъпка за България.

Останалите условия са без промяна.

Напомняме!

МВР имат право на допълнителна отстпъка

7% отстъпка са още валидни и при новата тарифа. С код МВР в полето за специални отстъпки на нашия въпросник може да проверите и колко точно значи това в пари. Преференцията важи и с и без зелена карта.

А! Между другото и да се похвалим. Ние сме единствения брокер, който има официалното разрешението на Дженерали да предлага тази преференция онлайн. :)

Новите числа са качени. Цъкайте, сравнявайте, питайте и внимавайте какво декларирате при сключване!

Броко новини