Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Дженерали: 139,82 лв. е вече най- ниската цена за гражданска отговорност

Хо- хо- хоооо е вече стана интересно. Нашите рационални прогнози са на път да бъдат разбити на пух и прах. Няма да го взимаме присърце до началото на април. А ако и тогава цената на гражданска отговорност продължи да се върти около и под 150лв ще се признаем за загубили. Това е личен извод. Новините за клиенти са повече от добри!

Ако ви предстои подновяване на задължителната застраховка- цъкайте на воля?.

Гражданската отговорност става все по- евтина

Новината е от тази понеделник и идва от Дженерали. Помотахме се с подробностите, но пък числата сме ги качили още вчера преди обяд. Я сравнете?. Цената може и да ви впечатли. Неизбежно е ако сте учител, лекар, полицай, военен или друг държавен служител.

Промените са доста.

Цената на гражданска отговорност доста се поляризира

Дженерали май упорито се вглеждат в ритейл пазара…

Ценовите промени са противоречиви, но тенденциозни. Става подчертано евтино за леки коли (особено на физически лица) и доста по- скъпичко за малки до средни товарни МПС-та, по- евтино за автобуси и моторчета, по- солено за строителна техника. При леките коли цената за гражданска отговорност със зелена карта за юридически лица е с почни 12% по –ниска. Намалението при физически на възраст над 29г. е средно над 20%.

По- младите собственици на леки коли вече не са отказващо нежелани. Възраст над 26 излиза от най- скъпите сегменти. Цената остава висока, но със 78% по- ниска от нивата на старата тарифа. Традиционно най- високи са цените за гражданска отговорност на най- младите. Дженерали никога не са били топ оферта за тази възраст. Трудно и сегашното намалението от над 34% може да промени това.

Разликите в плюс при товарните МПС-та стига до 61%. Най- силно е повишението за коли до 10т.

1800 кубика стават оперативно интересни по гражданска отговорност

От години ниските цени за гражданска отговорност в Дженерали са до 1600 кубика. С промените на тарифата в обхвата на топ офертата влизат и по- мощни. Намалението на базовата премия с над 100 лв. превръща цената на застрахователя в безотказно предложение и за 1,8.

Каското става фактор за цената на гражданската отговорност

Знаете, кръстосаните продажби отдавна са на мода. Армеец, ДЗИ и ОЗК от много време дават отстъпки по гражданска отговорност при сключено каско на същото МПС. Тази опция може да ползвате вече и при Дженерали. -15% е намалението на задължителната застраховка при сключена авто полица за материални щети. Важи обаче само за леки автомобили с обем на двигателя над 1800 кубика до 2500.

Дженерали наскоро промениха условията си по каско. Единствената компания на пазара са, която покрива по авто застраховка и риска земетресение.

?

Отстъпка за държавни служители и други минуси за цената

С новата тарифа отстъпката от 7% за полицаи, лекари, военни и други държавни служители вече може да се ползва за всички тарифни категории на леките МПС-та.

Останалите отстъпки остават както ги познавате:

  • За еднократно плащане
  • За управление на превозното средство само на територията на страната

Надбавките

Чужденците и личните автопаркове продължават да са извън желания сегмент за гражданската отговорност в Дженерали. Дължите тройна премия, ако МПС-та ще пребивава повече от 60 дни извън страната или ще бъде предоставяно за управление на чужди граждани. Шесторно по- скъпо е ГО-то на петата кола от личен автопарк.

Наказателна премия

Не веднъж сме ви обяснявали как работи. Кодексът за застраховане не дава право на застрахователя да откаже сключване на задължителна застраховка. Той има свободата обаче да изиска да доплатите премията до справедливото по тарифа ниво. Това означава, че застрахователят има право (като узнае) да изиска толкова премия колкото струва вашия риск.

Справедливото по тарифа ниво е тази цена за гражданска отговорност, която биха ви предложили ако сте коректни в отговорите си на всички зададени въпроси. Например: Давам колата на чужденци да си карат из Румъния. В този случай справедливата по тарифа премия е 2000лв.

Препоръчваме ви!

Отговаряйте коректно! И подновявайте гражданската отговорност на евтино?.

Броко новини