Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Дженерали: Фина настройка за гражданска отговорност за 2013г.

Още е септември а подготовката за сезона започва. Но.. така или иначе стартът ще е само след две седмици, така че времето не е никак много. Около 30% от автомобилите подновяват в последните два месеца на годината. Като добавим и пропусналите над 25% да направят навреме задължителната гражданска отговорност началото на зимата обещава да е интересно откъм ... конкуренция.

Дженерали традиционно имат интерес към малките леки коли. С промените в тарифата от петък компанията дебело подчертава: до 1,6 за гражданската в Дженерали. Разликата до следващото най- евтино предложение е от няколко стотинки до левчета, но най- ниската оферта е една.

Промените са в сила от понеделник 17.09. 2012 и вече са онлайн. Разликите от преди

Гражданската отговорност поскъпва и остава за същите пари

И това не е парадокс както изглежда на пръв поглед. Наистина от понеделник цената на гражданската отговорност с покритие за всички страни членки на споразумението зелена карта е със средно 2,5% по висока. Изключение от това правило са желаните сегменти до 1,3 за София и Варна (за физически лица над 29г.) и до 1,6 за всички останали населели места (за физически лица над 29г и фирми).

За сметка на лекото постъпване обаче отстъпката за управление само на територията на страната става по- голяма- 20% (при 18% до сега). Това връща цената на гражданската отговорност на нивата от преди и под тях за малките голи.

Гражданската отговорност за 2013г. по сегашни цени

Не избързваме!

Защото при Дженерали, Армеец и ДЗИ полицата може да бъде подновена до два месеца преди началото на валидността и. Това означава, че от понеделник подновяваме застраховки с валидност от 17.12.2012г. От 01.10 ще записваме за 01.01.2013, а до тогава остават само две седмици.

? Четете, ако все още нещо свързано с датите по гражданска отговорност остава неясно.

Ако цените ви харесват сега, можете да си карате по тях и догодина.

Други промени в новите условия за Дженерали няма. Остава преференцията за служители на МВР. Вътрешното министерство има право на допълнителни 7% отстъпка (за желания сегмент само) от цената на застраховката.

За да видите по- ниските числа пишете код МВР в полето за Специални отстъпки на нашия въпросник.

По- добрите числа са вече онлайн. Цъкайте, сравнявайте и не чакайте декември.?

Броко новини