Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Дженерали и Виктория: Нови цени и условия за гражданска отговорност. Турция и Македония срещу 5,10лв.

Комбинацията не е случайна! В скоро време ще ви говорим само за Дженерали. След общата собственост вече имаме и унифициране на тарифите. Ако си спомняте, бяхме свидетели на същото нещо при Булстрад и Български имоти преди време. Та! Другите промени по същество са доста, затова поред:

Нови цени и условия за гражданска отговорност

Няма да ви отегчаваме с плюсове и минуси. Отстъпките и надбавките при този (тези) застрахователи са доста. Имате си калкулатор за сравнение. Ще споменем само, че за населени места извън големите градове за 1800 кубика имаме топ предложение при по- зряла възраст на собственика.

сравни сега

Още за разликите:

Възрастта вече има значение при повече критични точки- 25, 30, 40 и 50

Както предполагате, важи само за физически лица. Колкото повече ви остават до 30-тия рожден ден, толкова по- висока е надбавката. След 40 започват отстъпките.

Възрастта на колата също прави разлика

Дженерали почват да се впечатляват и от възрастта на МПС-то. За сега само ако е лек автомобил със собственик физическо лице. Критичната граница е 10г., но както не веднъж сме споменавали в тази група са над 85% от всички регистрирани леки коли.

Няма никакво значение какво работите за цената на гражданската отговорност

Е, дойде края на още една специфична особеност на Дженерали. Както се разделихме с отстъпката за деца под 14г. преди доста време, вече няма значение и къде работите. Цената е една и за служителите в публичния сектор и за всички останали.

Престоят зад граница обаче е фактор

30-те дни от старите условия на Виктория са вече 60 в синхронизираната тарифа. Ако следите политиките на застрахователите, знаете, че Виктория бяха първата компания след указанията на надзора, която продължи да пита за колко време в рамките на годината превозното средство се управлява зад граница.

Как стоят нещата правно с тази декларация?

Ако кажете при сключване, че няма да престоява МПС- повече от 2 месеца в чужбина имате право на отстъпка. Наложи ли ви се обаче, да престоите повече- не го мислете. Не дължите доплащане. Условията остават в сила, такива каквито сте ги уговорили при сключване.

Препоръчваме Ви да не послъгвате обаче. Имаме достатъчно оферти да ви впечатляват, докато сте коректни с верността на декларираните обстоятелства.

Разширение на покритието по гражданска отговорност за трети страни

При Дженерали и Виктория не пречи да сте по- внимателни за къде поръчвате полицата, защото има възможност за една допълнителна икономия.

Базовата тарифа е за всички страни, членки на споразумението зелена карта

Ако Иран, Мароко, Русия, Албания или някоя друга нетипична тур дестинация ви влиза в плановете за пътуване, купувайте директно пълна зелена карта. Разбира се можете да я вземете по всяко време и след това срещу 51,00лв, но общата цена (задължителен обхват и доплащане за разширение за всички страни) излиза по- висока.

Турция и Македония срещу 5,10лв.

Ако ваканцията ще е до една от две съседки- имате ги и двете с частично разширение срещу 5,10лв. Когато и да го поискате- все е толкова. Хубавото при тези компании, за разлика от всички други които ви оферират с частична зелена карта е, че може да се ползва и при разсрочено плащане. Петте лева се събират с първата вноска.

Имате цените. Избирайте умно!

Броко новини