Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Дженерали: Кражба с техническо средство е вече застраховаем риск по пакетната имуществена полица

Промоцията свърши днес, но не съжалявайте много. Да, няма ги вече твърдите 25% отстъпка но пък новата тарифа не е по- лоша от намалената. Даже напротив:

С до 30% по евтино за покритието на първи риск

Намалението на премията варира според пакета рискове и застрахователната сума. Средната разлика е около -7% при покритията на недвижимо имущество и около 17% за движимото. Най- крайни са намаленията за лимити между 30 000 и 60 000лв. за сгради. Разликата в минус при съдържането е за стойности до 15 000лв.

Имате числата. Смятайте онлайн.

Втората промяна е в допустимите за покритие рискове.

Кражба с техническо средство е вече застраховаем риск

Докато при полицата на действителна стойност при почти всички компании няма изключения за застраховаемите вариации на кражбата, при лимитираната версия стандартът опира само до кражба с взлом. Изключенията на това правило са малко. За да сме точни точно три:

  • Булстрад при изискване за минимум застрахователна сума по кражба от 3000лв и задължителен опис;
  • Уника, при които всички опции за кражба са покритие (вкл. и грабеж) с подлимит от 50% върху сумата на движимото имущество
  • ХДИ при сравнително новата си полица на първи риск, пак с лимит от 50%.

С промяната на условията си Дженерали освен, че допускат техническото средство при кражба в обхвана на покритите рискове, добавят още две особености

  1. Рискът не е обвързан със задължително покритие на кражба с взлом;
  2. Избира се самостоятелно и може да бъде добавен и при най- тесния пакет рискове, като при всички не се изисква опис.

Такава свобода няма да видите дори и при продукт на действителна стойност!

Разбира се, ангажиментът на застрахователя е лимитиран. Границата е същата като за кражба с взлом- 30% от сумата на движимото имущество. Ако искате по- висока стойност просто вдигнете сумата за съдържание. Става от селекта на съответния ред. За да проверите цената с включена кражба с използване на техническо средство, не забравяйте да отметнете чек бокса.

За предимствата на продукта пак ще се повторим

? Без самоучастие по земетресение- единствената друга алтернатива на лимит е Армеец;

? Добра цена за високи суми

Тук предимствата да две. Има възможност да бъдат покрити високи лимити. При доста компании максимума е до 50 000 за недвижимо имущество. Като дори и при високите суми цената остава приемлива.

? Може да покрие повече от една постройка на адреса на имота, което прави полицата перфектна за обитаеми къщи на село. Ексра за градски имоти е покритието и на общи части от сградата.

? Ако имате гражданска отговорност в Дженерали, ползвате допълнителна отстъпка по полицата на жилището. Не забравяйте да го отбележите във въпросника!

? Тази полица е единственото предложение на първи риск, което може да се сключи в полза на банка.

Поразгледайте внимателно и застраховайте.

Броко новини