Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Дженерали: Новости около пакетната застраховка Дом- и цени и условия

Сега последно Данчо Данчев подписал ли е онова писмо с притесненията около бавенето на кодекса, заради възраженията около забраната за електронна гражданска отговорност или е бил в чужбина и някой друг го е драснал от името на Асоциацията, или пък писмо въобще няма?! Щото, ако е първото с малко по- малко радост в сърцето ще ви споделим, че качихме онлайн новите цени за пакетната имуществена полица на Дженерали. Ей така- да гледате, да знаете, да видите, да сравните, да харесате и да направите информиран избор. Драмите около регулативните промени никак не бива да ви спират да си застраховате имуществото. Особено с продукт, който е спечелил искрените ни симпатии.

Какво се промени в пакетната полица на Дженерали?

Пълното покритие стана леко по- скъпо

Ако до сега сте поглеждали какви са цените за застраховка на лимит, няма начин да не сте забелязали колко атрактивно беше предложението на Дженерали. При все, че по условия имат екстри, които в комбинация няма при нито един друг застраховател. Подчертаваме 4.

  • Няма самоучастие по земетресение
  • Може да се застрахова повече от една сграда на терена на имота, включително помощни и селскостопански сгради (идеална е за къщи на село)
  • Покриват и дела на собственика в идеалните части на сградата (при съсобствени имоти),
  • Единствената полица на лимит, която може да бъде сключена в полза на банка.

Двата по- малки пакета остават както до сега, пълния обаче (в него е кражбата с взлом), става малко по- скъпичък и вече не e винаги и безусловно на най- ниската цена. Не е и нужно, все пак имуществена застраховка се избира по условия, не по цена. За сметка на това пък в пози пакет имате покритие и на грабеж. От всички застрахователи, които имаме в калкулатора, само Уника е другата алтернатива, при която можете да вземете този риск.

Добавка към всеки едни пакет е и риска от удар от превозно средство или житно.

Отстъпки и надбавки

Горната граница на намаленията скочи на 30%, при 20% до сега. Като автомобилните полици (каско и гражданска отговорност) остават все така значими за намаленията, както досега. Да не забравите да отбележите, че сте направили задължителната полица към Дженерали, като проверявате цените. Разликата е 10%.

Вече има и надбавки за квота на щетимост. Оскъпяването не е много, по пък като знаете цените, квота от над 100% е лесно достижима.

Между другото при полиците на лимит, толкова модификатори няма при нито един друг застраховател. Стандартна практика е цената да е една, без значение за кой път се подновява или как и какви други полици има клиента.

Подлимитите

Покритието на движимото имущество в пакетната полица на Дженерали е с подлимити в няколко категории. Вече са само две. Две трети от общата сума е за техника и уреди, останалото за покъщнина и обзавеждане.

Не виждаме и подлимита от 10% за селскостопански сгради. А това прави още по атрактивна тази полица за къщите на село. Да не забравите обаче, че за риска вандализъм застрахователят има изискване за обитаемост. Не оставяйте имота си без присъствие за повече от 30дни.

Новите общи условия.

Освен всичко до тук, новите общи условия са далеч по- четливи откъм дизайн.

Поразгледайте цените и мислете. И през следващата една година ще вали, ще духа, а електроразпределителните ще ви дават тока още по- променлив. Що да плащате за щетите?! Застрахователите ги изкупуват. Трябва само да се дадат на време.

Броко новини