Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Дженерали: Земетресенията продължават, но ниските цени за застраховка на имущество остават до нова година

От началото на август на територията на страната са регистрирани 16 земетресения (17 ако включим и румънското от вчера)!

И докато леките са без значение, четири труса са с магнитут над 3,5. Усещат се и в зависимост от състоянието на сградата могат да доведат до щети. Нека направим една

Тънка сметка за щетите при леките земетресения

Ако се замислите малките щети са също разход. Пукнатина на мазилката няма да наруши конструктивната годност на жилището. Но естетиката и комфорта от последния ви ремонт отиват по дяволите.

За да махнете пукнатината трябва да позамажете, да боядисате после, а за нетолкова сръчните или заети- да ангажирате майстор. Минимума на този разход, ако спестите майстора, е 100лв. Ако сложите различна от най- обикновен латекс боя или пък декоративна мазилка или професионалист да свърши всичко цената става вече кратна на 100.

Най- семплата имуществена полица с лимит от 10 000лв и включено земетресение ще покрие сметката срещу 16.83лв. Не бъркаме! Числото е шестнадесет лева и осемдесет и три стотинки. (Освен него за тези пари имате спокойствие и за пожар, наводнение, градушка, буря, ураган, падане на дървета и клони, ВиК аварии …). При Дженерали.

Имаме доста съображения защо точно там за тези ситуации. Най важните от тях:

Няма самоучастие за земетресение

Покритието на полицата сработва от първото левче на щета. При голяма част от компаниите е необходимо размерът на щетата да скочи над определен (в доста случаи висок) лимит, за да се задейства ангажимента на застрахователя.

Няма подлимити

Колкото изберете за лимит (застрахователна сума), до толкова сте покрити и за земетресение. Подчертаваме го изрично, защото търговски трик е за този риск да се предлагат по- ниски лимити от това което виждате в полицата. Намалява премията, а в нея и вашето спокойствие.

Например: избирате си малка полица с лимит от 10 000. Но в условията застрахователят е казал. За земните трепети- покриваме до 80%. При щета от 9000лв например, ще получите само 8000лв.

За малките ремонти това не е драстично, но е добре да се отчете при избора на полица.

С една полица покривате всичко на адреса

Това съображение не е за подценяване. Обикновено на адреса на имота има повече от една основна сграда (ако е къща- лятна кухня, постройка за градински инструменти, обор и т.н.) или едно или повече прилежащи помещения (за апартаменти например такива са гараж, мазе, таван ). Ако не споменете изрично за тях на застрахователя, те не са покрити по полицата.

Условията на Дженерали предвиждат покритие на всички такива, независимо от това дали са описани или не. Ако адреса е същия- застраховани са.

И на последно място:

Цената

По изгодно предложение претеглено между покритие (рискове и лимити) и крайна премия- няма. Не сме пристрастни- факт е. Можете да го тествате на калкулатора.

Причината е промоционалната допълнителна отстъпка от -25%. Ще остане до нова година (31.12.2013г.).

Подробностите за тази кампания, ако сте пропуснали началото.

Имате много време да тествате, сравнявате, питате и преценявате.

Уплътнете го разумно. Можете:

  • да изчетете пълните условия от ? иконата на страницата на офертата;
  • да проверите всички рискове, за които ще бъдете покрити от ?;
  • да видите лимитите по видове рискове- на отделни редове са под логото на компанията.

Ако нещо все пак нещо ви човърка, звъннете да го обясним.

Доставката е безплатна за цялата страна. А това са цените.

Броко новини