Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Гражданска отговорност за 2015г. Къде са изгодните оферти?

Е крайно време е да поразгледаме заедно предложенията на застрахователите за подновяване на гражданска отговорност. Не че не можете сами, но е друго ако погледне и експерт.

Новото за гражданска отговорност 2015

Спомняте си април и разпорежданията на надзора във връзка със зелената карта.

Няма „гражданска отговорност за България“!

Задължителната полица задължително покрива България, Европейска икономическа общност, Сърбия, Андора и Швейцария. И да искате по- малко, няма! За тези страни не ви трябва друго освен полица. Говорим официален европейски език и това че е на кирилица и местните извън страната не я четат, не прави застраховката по- малко валидна от която и да е друга.

Ако все пак ви харесва зеления картон, удостоверяването на наличие на валидна гражданска отговорност е безплатно! С едно малко изключение при Лев Инс. Въпреки указанията на надзора при този застраховател зелената карта продължава да струва 1,63лв административна такса.

Искате ли зелена карта, изберете „Да“ на съответния въпрос на въпросника и ще ви я пратим с полицата.

сравни сега

Къде са изгодните оферти за задължителния обхват на гражданската отговорност?

Трудно може да ви впечатли застраховател с нещо друго, различно от цена при еднакви условия и задължителни правила.

Разлика правят допустимите отстъпки. Излишно е да ви казваме, че всички до една ги имате на BROKO.

Отстъпки, които не бива да се пропуснат при подновяване на гражданска отговорност

  • За сключено каско

При Армеец и ДЗИ (трябва да споменем и Евроинс, но! какво вече ви казахме системата им не отчита допустимата по тарифа преференция и сме я махнали докато не си оправят софтуера)

  • За подновяване на текущата гражданска отговорност

При ДЗИ (същото като при каското е положението при Евроинс).

  • За професии с по- нисък риск за застрахователя

Дженерали (Учители, лекари, полиции и всички други, заети в държавния сектор сте специални! Не го пропускайте при отговора на съответния въпрос, защото до 1,8 кубика при леките коли сте на път да пропуснете най- ниската цена).

Не бива да пропускате, ако правите каско, че то е скъпата застраховка. Ако доброволната полица ви е практика, проверете общата цена. Няма компания на пазара, която да не дава отстъпки за каското при сключена гражданска отговорност. Намалението достига до 15%!

Разсроченото плащане

Уви парите никога не стига и колкото и да е неудобно да се стържат стикерите от стъклото и да се плаща излишно по 1,40 за всяка лепенка, понякога се налага да се плаща на вноски. Има компании, които искат да ви впечатлят точно там. При тях разсроченото плащане е без оскъпяване. Офертите на Далл Богг и ОЗК са точно такива.

Избор от целия пазар

Ако отстъпките не могат да направят необходимото, имате разлика при нас от симпатията ни към всички застрахователи. Ако сте на възраст между 25-30г. твърде вероятно не чак толкова популярна за брокерска оферта компания да ви впечатли.

Нямайте никакви притеснения от това, че не познавате добре бранда! Щом са при нас, новите (или не дотам предлагани) застрахователи имат пълните права и носят абсолютно същите отговорност както и утвърдените вече компании. Ако каското не ви е съображение при избора на гражданска отговорност, името е без значение.

Ако се чудите що ги няма в предложенията на други брокери, ще ви споделим и това. Не всички застрахователи мотивират според претенциите им голям посредник, за да ги предлага. За нас далеч по- важно е да държим вас доволни пред себе си, затова- всички са на BROKO. За да избирате без съмнение дали пък няма по- евтино някъде.

Вижте цената за вашата кола при всички 15 застрахователя

Разширение на покритието по гражданска отговорност за трети страни

Най- широко поле да ви очароват застрахователите имат пир разширение на покритието за трети страни.

Краткосрочна зелена карта

Две са компаниите, които не трябва да пропускате.

Булстрад- безплатно имате право на две зелени карти от по 15 дни с покритие за всички страни членки на споразумението. Ползвате ги ако сте платили полицата еднократно или пък сте погасили всички вноски при разсрочено плащане. Изискване на застрахователя е и сроковете да не се застъпват, т.е. трябва да има поне ден разлика между началото на втория сертификат след изтичане на първия.

Армеец- имате право на краткосрочно разширение за един месец. Доплаща се, но пък е по- евтино от годишното и ако ще пътувате към трети страни само за почивката излиза по- изгодно отколкото да се доплати за годишно разширение.

Разширение на покритието за Турция или Македония

Тук е най- голямата икономия, която можете да направите за гражданска отговорност.

Виктория го предоставя без пари. Отбележете ни, че го искате във въпросника и ще го имате годишно покритие за една от двете съседки напълно безплатно. Може да се ползва при разсрочено плащане.

Булстрад- разширението на покритието за всяка от двете страни струва по 5,10лв. Можете за вземете едната или двете заедно. Специалното правило при Булстрад е за регистрациите около Дунава. Ако искате годишна пълна зелена карта ще ви убием с цена, защото застрахователят има задължително оскъпяване и доплащането е двойно на това за други региони. Разширението за Турция и/или Македония само обаче е на същите пари- 5,10лв. Като добавите и новите цени на Булстрад и отстъпката за коли над 10г (намалиха възрастта с право на отстъпка от 15 на 10 преди няколко дена) и сте над 40г. можем да се обзаложим, че предложението ще ви хареса.

Олимпик- Същото като при Булстрад, но цената е 10,20лв. на страна.

И във всички случаи, ако просто харесвате някоя компания, защото ви е платила щетата на време или ви е погъделичкала с нещо друго, не пречи да дадете лев два отгоре и да и благодарите с подновяване.

Вече сте подготвени. Избирайте гражданската отговорност за 2015г. като професионалисти!

Броко новини