Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Гражданската отговорност остава в интернет. Та чак и с екстри.

Момчета и момичета, не вярвах, че ще го кажа! (Дори в най дръзките ми прогнози- поне не толкова бързо!)

КФН оставя предлагането на гражданска отговорност в интернет!

Освен, че гледат реклами по телевизията, се оказа, че КФН също пребивава в нашето време. Проектът на Кодекс за застраховането, внесен за обсъждане в Министерство на финансите маха забраната за продажба на гражданска отговорност през интернет. За да съм по- точна маха я от вида в който е сега- през Закона за предоставяне на финансови услуги от разстояние.

Четете тук.

Идеално е!

  1. Застраховките ще се предлагат само по условията на Кодекса. Няма да ги има ония 15 безумни дни в които потребителят може да се откаже от договора.
  2. Има изричен регламент, а не както сега- по аналогия от други норми.

Не съм чела внимателно останалата част на проекто нормата, сигурно има за какво да се хване човек. Ако това е вашия случай, срокът е 20.07.2015г. през Министерство на финансите.

Между другото. Случайно или не, това май ще да е втория път в който разумни аргументи от несвързани и неемблематични пазарни участници се оказват в синхрон с публични решения. Бъдете активни! Четете, обосновавайте се и споделяйте позициите си с държавните институции. Ако това, което искате си заслужава и е подкрепено със здрав икономикс, промените ще се случват във вярната посока.

Малко хора в България разбират от застраховане! Ако сте в тази група, трябва да ви чуят. Няма как да стане с коментар на глас между колеги. Пишете, пращайте, популяризирайте.

Така се променя пазар!

Дано оптимизмът не ми е в повече, но как да знае човек ако не пробва.

Това пак не е новина, но денят се оказа чудесен. Дано ви е същото. :)

Надя

Броко новини