Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Гражданската отговорност с поне 3,50лв. по скъпа за полици издадени от 01.01.2017г.

Имате време точно до утре да хванете сегашните цени за гражданска отговорност. Решението за повишаване на вноската за Гаранционния фонд беше публикувано на 27.12.2016г. в Държавен вестник. Няма дата, изрично определена като денят в който влиза в сила. Това означава, че решението вече е ефективно.

От 01.01.2017г. вноската за ГФ ще се плаща за всяка нова полица

Разбирайте полиците, издадени от първия ден на новата година ще са натоварени с 13,50лв вместо с досегашните 10лв. Предполагаме всички компании ще променят системите си в последното възможно работни време за тази година. А това не е задължително да е 23:59 на 31.12. Кога точно зависи от особеностите на информационната система на компанията. Затова действайте бързо! Поне до края на работния ден утре числата ще са същите, както ги виждате сега.

Няма никакво значение кога ще почва новата полица. При повечето компании може да е с до 3 месеца по- рано. Да, по- високата вноска би била дължима, но при повечето компании няма (или поне се си заслужава усилията) да бъдат издавани полици с различна вноска според началото на валидност на полицата. Така че… използвайте докато може.

Една особеност. Ако поради някаква причина през срока на издадена сега полица с валидност след 01.01.2017 се наложи да се правят промени, например при промяна на собствеността може (без да е задължително) да ви поискат спестените сега 3,50лв. Малко вероятно е, но… е добре да се знае ако ще правим тънка сметка.

Имате числа, има и време. Действайте.

Ние ще сменим числата след 17,00 утре. защото ведната след това хукваме да проверяваме къде вали повече сняг от София :)

Броко новини