Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Групама: Супер изгодно предложение срещу щети от градушка. И не само

Ама до кога ще ви учим?! Не се прави така!

?

Има каско за цената на одеялото. А и стъклото ще ви се види евтино, като погледнете сметката от тенекеджията.

Има доста малки продуктчета на пазара, което се предлагат (твърде често) като добавка към гражданската отговорност. Стискаме палци да подкараме успешно текущия си проект за да ви го доправим. Защото нима не сте склонни да добавите 40-50- тина лева към ГО-то за да не си играете на отвий- завий цяла година?! Предложения в тази насока има от Алианц, Евроинс, Лев Инс, а ако завишим малко стойността, трябва да добавим и Булстрад с Каско 100.

Перлата в тази продуктова група за нас е предложението на Групама

Каско комфорт- Евтиното решение срещу пожар, природни бедствия и дори кражба

В доста страни от Европа за колите има само една застраховка (при нас са възможни две- каско и гражданска отговорност, а ако добавим и асистанса и злополуката- стават четири). Като минималното покритие по нея е отговорността към трети лица (нашето ГО) и към него може да се добавят групи рискове за вреди върху самото превозно средство (нашата застраховка каско).

При Групама авто застраховките са направени по европейски модел

Пакет Соло е нашенската гражданска отговорност, с възможност за добавка на допълнителна застраховка злополука. Имат чудесни цени между другото, особено ако собственика на колата е на възраст над 25г до 30г. А ако не сте усетили удоволствието от това да ви застраховат французи, ще добавим, че дори и за гражданската отговорност са предвидили брандирана папка с детайлно описание на условията на застраховката. Добре е да отчитаме старанието. Има компании на пазара които пестят дори от печата на двустранни констативни протоколи и ви оставят да се справяте с принтове на ваши (или наши) разноски).

Каско Комфорт е гражданска отговорност, с добавка на доброволна злополука и покритие на щетите върху самото МПС с резултат на изброени рискове (познато и като частично каско) и

Каско Престиж е аналога на нашенското разбиране за застраховка каско.

Защо се впечатляваме от Каско Комфорт?

Защото върши чудесна работа за малко пари!

И фактите:

Покрити рискове

Покритието е за

  • Пожар, възникнал по време на движение или престой;
  • Природни бедствия- буря, ураган, градушка, мълния, проливен дъжд, наводнение, падане на снежна маса или ледени късове, морски вълни и свлачища.
  • Чупене на стъкла- от злоумишлени действия, ПТП или падащи предмети;
  • Кражба и грабеж на цяло МПС.

До стандартното пълно каско нямате само ПТП-тата и злоумишлените действия за други (извън стъклата) детайли.

Застрахователна сума

Застрахователната сума се определя като лимит на отговорност. Избирате между 3000, 5000 и 8000 лева. Допускате го вече от многото ни обяснения за имуществените застраховки, базата е на първи риск. За първата щета компенсацията е за пълния размер или до лимита, ако размера е по- висок.

Застрахователят няма ограничения по отношение на действителната стойност на автомобила. Това означава, че избрания лимит се определя от вас и можете да си по ползвате, независимо от това колко струва колата. Дет се вика, с джобните и Ес класа може да се застрахова.

Ограничения за колата

Може да се сключи за леки и лекотоварни МПС-та с товароносимост до 1.5т. със стандартно предназначение (лични или стопанско предназначение, различно от обучение на водачи, превоз на опасни товари, рент-а-кар и т.н. за които ви даваме по- височки цени за гражданската отговорност).

Цената

Струва малко. За лимит от 3 000лв цената при еднократно плащане е точно 46,92лв за година. Може да се плаща и на две части, но излиза с шест лева по скъпо.

Оглед

Огледът е задължителен, но такси за него няма.

Друго

Имате обаче още 10,20лв. разход около това каско, защото в пакета е включена и доброволна злополука за водача с лимит от 10 000лв. Запознатите знаят, че това е единственото място в колата, което не е покрито от гражданската отговорност.

В обобщение: С този продукт от Групама са помислили за всичко.

Ако ви идва времето за подновяване на гражданската отговорност, помислете и за малко каско към нея. Още нямаме онлайн, но ако Групама е вашият избор за задължителната застраховка, ще ви питаме и за малкото каско, преди да пуснем полицата.

Имате цените. Избирайте с мисъл.

Броко новини