Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Групама: Гражданската отговорност поскъпна, но пък върви с безотказен асистанс

Ако вече не си виждате хубавото число от вчера, да сте побързали на време. От днес цените на Групама за гражданска отговорност са различни. По- високи са разбира се.

20лв средно на базовите числа са си разлика по гражданска отговорност

1,8 за софиянци под 190лв вече няма. А офертата на Групама в повечето случай е след първите три. Не винаги разбира се. А ако се сбъднат обещанията на ДЗИ за нова тарифа от понеделник натам (имат драматични разлики до втория за определени тарифни категории), французите ще имат и топ цени. За пловдивско например. Имате си калкулатор, тествайте.

За Групама друго е важно. При тях

Гражданската отговорност не е толкова семпла полица. Надгражда се с каско, злополука и асистанс

Както е в доста части на Европа.

Каско на лимит към гражданската отговорност

Това каско е разширение към задължителната полица и върви само с нея. Малко над 100лв струва за лимит от 3000лева. Има и по- високи, за който иска.

Каско добавката към ГО-то върши перфектна работа за кражба и грабеж (за по стари коли, за да стигне лимита), градушки и падащи клони (за почти всички) и едно документирано ПТП. Лимитът е границата до която застрахователят се ангажира. Няма значение колко точно струва колата. Е, нямате щетите на паркинг и злоумишлени действия на друго освен стъкла, но… цената е половината на минимумите за стандартно пълно каско. В пакета е включена и злополука на водача с лимит от 10 000лв (нали знаете, че вредите на водача, за разлика тези на пътниците, не са покрити по гражданска отговорност).

Автоасистанс към гражданската отговорност на Групама

Тъкмо го хващате на промоция. Точно 12лв струва, за покритие само на териториаята на страната, ако вече сте се заклели пред Гаранционния фонд, че Групама е вашия застраховател по гражданска отговорност. Асистансът е самостоятелно полица, която може да мине и като добавка към ГО-то. Това означава, че може да се купи по всяко време, докато имате валидна авто (и каското се брои) застраховка към тази компания. Ако ви хареса числото, време има. Ще ви го пазят до края на януари 2018.

Заслужава ли си асистантът на Групама?

Да. Защото:

  • Може да се купи по всяко време дори и без друга полица в Групама.

Общата оферта на пазара е, авто съдействието да се предлага само в пакет с каско или поне под условия за наличие на други мото полици.

  • Териториалният обхват може да се разшири и за чужбина. Като двете опции (БГ и навън) се предлагат самостоятелно.

В същност чужбина означава страните, за които зелената карта не е задължителна. Помните ли ги?! Европейска икономическа общност, Сърбия, Андора и Швейцария.

  • Цените са безотказни.

Особено за чужбина. 76.50 за година, без ангажимент за друга полица към Групама. Ако има такива е по- евтино. Конкурентните оферти са от порядъка на 400лв.

  • Покритието за коли до 12г. е и при техническа повреда.

Включва ремонт на пътя или аварийно транспортиране (тук е репатрака до най- близкия сервиз), репатриране на застрахования, вкл. разходи за настаняване, медицински транспорт, правна консултация и адвокатски хоронар и други.

Мислете като подновявате задължителната полица. Гони ли ви чувството, че сте 13000001-вият европеец, разликата от няколко лева към гражданската отговорност от днес е без особено значение.

Броко новини