Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Групама: С една крачка по близо до сърцето ви за гражданска отговорност

Групама все едно са гледали Нова телевизия вчера. Съвсем в „унисон“ с медийните размисли, цената на гражданската отговорност се подхлъзна…. надолу. От днес след обед е новинката и вече сме ви променили числата

По- ниски цени за гражданска отговорност, както „предрекоха“ медиите

Промяната в базовите числа е само за леки и лекотоварни до 1,5т. за задължителния обхват. Разликата е малка, но за сметка на това ефектът от нея е по-ра-зи-те-лен! За София и регионите извън зона 2 (ще обясним за нея после) офертата на Групама почти сигурно е ако не първа, то поне в първите три. Като за разлика от други застрахователи по- изгодните цени са за възрастовия интервал 25-70. Разбира се, ако сте над 40 имате и специална допълнителна отстъпка.

Ако живеете извън Пловдив, Русе, Плевен и Варна, не четете надолу. Сравнявайте горещите цени на момента, че довечера пак ще ви пуснат някой репортаж за скокове.

Интересна е селекцията на Групама за междинните по риск региони. Наред с обичайните Варна и Пловдив, след избраните са Русе и Плевен. И докато градът на първия мост на Дунава е специален и при Булстрад, Дженерали, Уника и ХДИ, Плевен е различния подбор на Групама.

По- евтино разсрочено плащане

Втората приятна промяна, както „предрекоха“ медиите, е изтъняване на разликата между плащането на куп и на части. При доста застрахователи такава дори вече няма. Сещате се решението на ДаллБогг да изравнят плащането на вноски с това на веднъж. Промяната при ДЗИ след която би следвало да сте почти безразлични дали плащане на една или две части.

Днес имате жест и от Групама в тази насока. Деленето на премията на две ви струва само 1% при 4% до сега. Плащането на тримесечие е с далеч по скромните 2% от досегашните 8%.

Зелената карта и гражданската отговорност

Имате безплатен сертификат за задължителните страни. Разширението на покритието се доплаща. Има една особеност. Третите страни се предлагат само при напълно погасена полица (четете го- плащане еднократно или сте платили оставащите вноски по полицата).

Гражданската отговорност и допълнителните застраховки

Групама са френска компания и всичко им е по- европейско отколкото сте свикнали да ви го предлагат. Гражданската отговорност върви с чудесна шарена книжка. Няма друг застраховател който да полага допълнителни усилия да брандира по специален начин задължителната полица. При всички принта е както го изкара брокера, на бял лист. Някой компании дори не си правя труда да печатат брандирани друстранни констативни протоколи, а оставят разхода по изпълнение, на задълженията вменени с кодекс, на брокера. Както и да е. Ако ви кефи стила, освен цената- Групама.

Както в Европа, гражданската отговорност при Групама е минималното покритие по всяка автомобилна полица (пакет Соло). Към нея можете да добавите едно или повече покрития за щети върху застрахования автомобил.

Пакет Престиж е познатото пълно каско. Интересната комбинация е по средата- Пакет Комфорт. При него към гражданската отговорност срещу доплащане на неголяма сума получавате покритие на лимит за рисковете пожар и природни бедствия, кражба и грабеж и едно ПТП, удостоверено с протокол.

Цената е повече от добра и частично каско добавката към задължителната застраховка прави продукта идеален за по- старички коли.

Имате подробностите тук.

Ако не ви се дава и стотинка над пазарния минимум за гражданска отговорност, поръчайте на си я на Broko!

Броко новини