Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Групама: Ски и сноуборд безплатно при пътуване в чужбина

Падна първия сняг. Време е за промоции. Ако сте планирали ски ваканция в чужбина, трябва да се погледне и Групама за застраховката. Не за друго – покритието на медицински разноски при пътуване зад граница са на промоция.

Безплатно покритие на ски и сноуборд при пътуване в чужбина

Рисковете, свързани с част от зимните спортове са застраховаеми при почти всички компании, но срещу лека разлика в цената. Разбира се зависи какво точно, къде и как ще се практикува. За обичайните ски и сноуборд по обозначените за това писти – покритие се намира без усложнения. Екстремумите, като моторни шейни, байкове, нерегулирани писти, участие в състезания, всичко започващо с „фри“ /райдо-ве, слайдо-ве/ и други, изискват повече внимание при избора. Но… за това си имате брокер – да внимава.

Подаръкът от Групама от началото на декември до 31-03-2024 е само за любители. Медицинските разноски при пътуване в чужбина, при любителско каране на ски и сноуборд на обозначените за това места, са покриват без доплащане.

Две неща тук:

  • Любителско е практикуването на даден спорт без системни тренировки и/или състезания
  • Обозначени места са участъци с които, според изискванията на местното законодателство може да се предлага туристическа услуга.

Колко хубаво е това?

Като за 50% разлика в цената. Толкова струва доплащането за покритието на този риск. Ако ските са вашата авантюра за тази зима, офертата на Групама е „a must have“. Поне да се погледне! Защото при някой, като Дженерали, любителското ски и сноубордстване е без пари по дифолт

Дали Групама за помощ при пътуване?

Дизайн?

Стандарт за пазара е основното покритие да е ограничено до медицински разноски и репатриране при злополука и заболяване. С малък подлимит за спешно зъболечение. В крайна сметка това е същината на продукта и ограничаването на нея гарантира конкурентна цена. Минимумът обаче не е стандарт. Алианц, ДЗИ, Дженерали, Евроинс и т.н. в основното си покритие включват редица допълнителна такива, които обикновено са с ниски лимити, но могат да се окажат полезни или просто радват. Групама са от тази група с добавка на отговорност към трети лица и правни разноски. Имат и по- висок лимит за зъболечение. Опция са спасителните разноски. Особено за зимните спортове, тази добавка не бива да се пропуска.

Цена?

Тази застраховка е толкова евтина по условие при всички компании, че цената не заслужава да е съображение въобще. Пък и при доброволните застраховки - взимаш точно толкова, колкото си платил.

Асистанс?

Корис. Като при повечето други.

Екстра ли е текущата промоция?

Да видим все пак как стоят нещата при останалите компании? За сега. Все пак сезонът тепърва започва и има какво още да се очаква.

  • Алианц /Травел/ – няма разлика за всичко, което не е екстремно
  • Армеец - между 20% и 120% завишение за спортове. Имат опция за спасителни разноски като добавка /при това до 10 000!/
  • Дженерали – без пари за любителски зимни, вкл. издирване и спасяване, та чак и с опция за допълнителен пакет ако се случи нещо с екипировката или картата за лифта не може да се ползва заради злополука или остро заболяване.
  • Евронис- от 150% до 400% разлика в цената за практикуване на спорт. Спасителни разноски до 10 000
  • Лев Инс +50% до +200%, спасителни разноски по желание до 10000
  • Уника – твърди +150% за спорт, опция за спасителни разноски до 10000
Броко новини