Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ХДИ: Гражданската леко поскъпна

Какво ви казахме по- рано днес, имаме нови числа за гражданска в ХДИ. До стотинка верните числа са вече онлайн.

Промяната е малка и се отнася само за леки коли.

Новото

С около 3% средно по скъпа става гражданската със зелена карта.

Като завишението е само за леки коли. Най- високо е нарастването на премията за колите от страната до 2400 кубика.

С включена отстъпка за управление само на територията на страната, числата остава почти същите. С левче по- висока е цената за леки коли до 1800 извън София.

По тясна зона около Дунава

С последната промяна преди две ХДИ въведе 15% оскъпяване на премията за няколко области в северозападна България. Причината за това разбира се са румънците. Както не веднъж ви казахме почти всеки застраховател вече има някаква форма на ценови наказания за услужливи българи.

От днес румъно опасната зона е по- тясна- Русе, Силистра, Добрич, Разград и Видин остават на по- високата премия. Монтана да почерпи и да цъка докато не са ги върнали обратно в списъка.

Другите условия остават без промяна.

Тарифата на компанията не предвижда част от обичайните за пазара оскъпявания за възраст и нисък шофьорски стаж. Затова ако сте под 25г. или с опит зад волана до 1 година- числата на ХДИ ще са след най- изгодните за вашия профил.

Оскъпяват се само виновно причинените ПТП. Цената за гражданска на провинилия се шофьор е с около 17% по висока спрямо стандартната. Разсроченото плащане остава. Струва с до 20лв отгоре при 4 вноски.

Гледайте и сравнявайте. Утре качваме нова тарифа и от Уника. Така е, един като повлече крак…

Шегуваме се! Място за сериозни притеснения за цената на ГО-то няма! Промени (и в двете посоки) по гражданска непрекъснато има. Всичко останало е медиен шум.

Броко новини