Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ХДИ: Гражданската отговорност вече и с опция за краткосрочна зелена карта

Петъкът се оказа ден за много новини и промени около гражданската отговорност. След Уника, ДЗИ и Виктория, и ХДИ обявиха нови условия за задължителната застраховка.

В сила са от понеделник 08.07.2013. Промените са две:

Гражданската отговорност вече с възможност за краткосрочна зелена карта

Ако познавате условията на ХДИ или следите коментарите ни на Broko, знаете, че базовата цена е за всички задължителни по кодекс страни. Допълнителна преференция можете да ползвате срещу декларация превозното средство да не напуска територията на страната. Ако това обстоятелство предстои да се промени сте длъжни да платите цялата предоставена отстъпка за България.

До днес.

От понеделник възможностите при необходимост от пътуване в чужбина стават с една повече. Срещу 15лв можете да избегнете доплащането на цялата отстъпката за страната, за период от 15дни. За същия срок имате право и на безплатно разширение на покритието за останалите, трети страни членки на споразумението зелена карта.

Краткосрочна зелена карта

Застрахователят не поставя изрични изисквания до колко пъти през срока на полицата може да упражните това право. Няма ограничения и по отношение на периодичността на плащане на премията. За нас това означава, че правото може да се ползва многократно, независимо от това на колко вноски е обслужвана полицата. Като отчетете, че отстъпките за България варират от 40 до 60 лв. според обема на двигателя при леките коли, изгодно е краткосрочната зелена карта да бъде ползвана не повече от два до три пъти при по- мощните МПС-та.

Втората промяна в условията е на цената

Спец цената за гражданска отговорност се разшири до 2000 кубика

Желан сегмент за ХДИ са леки автомобили, собственост на физически лица на възраст над 25г. без история на произшествия и юридически лица. За тях застрахователят предоставя специални ценови преференции. В голяма част от случаите този особен бонус превръщаше офертата на ХДИ в топ предложение.

С промените от утре, разликите между специалните и стандартни цени стават по- малки до 1,6 кубика. С това средната цена на преференциалната премия скача с между 1,5лв. и 3лв. За сметка на това обаче обхватът на преференция се разширява и до по- мощните коли. Право на специални цени имат вече и леките МПС-та до 2000 кубика. Разликата не е за подценяване. Между 6лв и 11лв е.

Проверете сами доколко с тези мерки ХДИ ще продължат да поддържат вашия интерес?

Броко новини