Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ХДИ: Гражданската за страната стана по- евтина

От толкова промени на тарифи по гражданска отговорност, не можем да си довършим застраховките на къщите! Докато чакаме повече информация за преференциалното предложение на Евроинс, и Уника ни сервираха новости. С тях ще се занимаваме по- късно защото са в сила от 17.10. На пръв поглед нещата се променят в обратната за модерната днес посока. Не е драстично, но дали Уника ще запази лекотоварните коли, тепърва предстои да цъкаме.

Проверихте ли вече новите цени на ХДИ? ? Значи сте видели разликата.

Цената за гражданска отговорност и тук тръгна надолу.

Зелената карта остава без промяна, но премията с включена отстъпка за управление само на територията на страната е по- ниска. По- широк и е желания сегмент автомобили.

Промяната в цената е за коли до 2000 кубика. От утре по- евтино с до 4 лева за гражданска отговорност ще плащат собствениците на МПСта от страната. Понижението със 7лв. при софиянци е само за 1800 кубика.

Мощните леки коли остават подчертано нежелани. Новите цени са с до 12 лв в повече от преди.

Тарифните условия

Остават почни без промяна. Същественото в това. Цената за гражданската отговорност в ХДИ продължава да не зависи от възрастта на собственика. От всички други ГО компании на пазара, само Алианц, Булинс и ЛевИнс не обръщат внимание на тази рискова характеристика. Без значение остава и шофьорския стаж. Ако нямате ПТПта- нищо другото е несъществено.

Румънският случай

Казахме ви преди време, че ХДИ въведе петорна премия за МПС-та с регистрация в Русе, Силистра, Добрич, Видин, Разград, Монтана и Враца.

! Обърнете внимание

Оскъпяването е само, за полица със издаден сертификат зелена карта. Ако МПС-то ще търкаля гуми само в България- гражданската е на ниските цени. Подчертаваме тази разлика, защото често предложението на ХДИ за южния бряг на Дунава е некоректно скъпо представено.

Черен списък

По- високите цени не са единствената прорумънска мярка на ХДИ. С промяната на тарифата компанията въвежда 7 кратно по- висока премия за гражданската отговорност на определени лица. Списъкът на специалните клиенти е въведен в програмата за издаване на полици. (На застрахователите почнаха да им харесват технологиите, а? :) )

Според информация на застрахователя голяма част от подбраните клиенти са в черния списък заради румънска връзка, но има и други с различни по вид заслуги. Ако вие сте сред избраните, няма да можеш да издадем полицата по цената която виждате.

Плащане на вноски

Остава при старите условия. Премията може да се разсрочва на две и на четири. Оскъпяването с 4лв на вноска.

Лошото за гражданска отговорност 2013г.

И да ви харесва числото на ХДИ за подновяване на вашата полица, ще трябва да чакате.

Максималното отсрочване на началото на застраховката остава 15 дни (от датата на сключване). Знаете при част от компаниите (Армеец, ДЗИ) може до два месеца по- рано.

Но през ноември и ХДИ ще станат либерални по отношение на това ограничение.

Новите числа за онлайн. Цъкайте, че утре качваме Уника ?.

Броко новини