Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ХДИ: Промоционално идеални за каско. Офертата погъделичка и гражданската отговорност

Не бива да бъдете тесногръди, при избора си на каско. Всичките застрахователи, предлагащи гражданска отговорност имат оферта и за доброволната авто полица. Най- малкото не пречи да погледнете една компания в повече. Ако все още нямате любим застраховател за каско е добре да знаете:

В голяма степен сте безгрижни в избора си за каско застраховател

Защото при частичните щети:

  • Ако колата е нова при всички е с право на ремонт в сервиз. Все ви е тая кой ще издава възлагателното писмо.
  • Ако колата е с право само на експертна оценка (например щото е старичка, тоталка, имате предпочитан майстор или просто не ви се доплащат вноските) никой не пада под разценките на Наредба 24 (да се свети името и в новата версия!). Значи за кола среден и по- нисък клас обезщетенията които можете да получите са съпоставими.

Разликата между застрахователите идва от няколко неща

  • Бързина на ликвидация- при някой 14те дни са закон!
  • Удобство при ликвидация- да не ви разиграват с излишни документи, особено при претенции по декларации и ДКП.
  • Условия- кога какво е покрито и кога колата преминава от една възрастова група в друга
  • И на последно място- цена!

Трябва да се позагледате в условията на ХДИ по каско, защото определено има няколко особености, които заслужават внимание.

Каското на ХДИ

Имате 4 клаузи за избор.

  • А- пожар и природни бедствие
  • В= А+ ПТП
  • С- кражба и грабеж
  • D= B+C

Имате и традиционните разходи по ограничаване на вредите до 5% от застрахователната сума, до 50лв за почистване на купето, още токова за отговорно пазене и до 100км. репатрак. В условията уловки няма. (имате ги тук ако ви се чете).

Интересно е покритието около гумите. Каско просветените знаят, че нарязаната гума от неизвестно лице или спукване от чудесната пътна настилка са изключените при почти всички застрахователи. Разбира се, ако не е договорен обратното. Защото го има на оферта от Булстрад.

Обърнете внимание!

При пълното каско на ХДИ пробождането и нарязването на гуми не е изключение, са запазени. Четете го не са износени повече от 20%.

За сметка на това пък, ако не подбирате добре обувките на МПС-то (ползвате размер, различен от предписаните от производителя или пък са износени) губите правото на обезщетение и при пряко свързано с тях събитие. По просто казано при ПТП с износени гуми не ви важи каското.

Сега можете да се впечатлите с 20% повече от каското на ХДИ

Защото до края на ноември имате и 20% намаление на цената. За кола на 10г. тарифно число от 5,6% не е за изпускане. И да го докарате с отстъпки при друг застраховател, минималната премия ви ограничава ефекта. При ХДИ е 150лв- абсолютен минимум за пазара.

Промоцията по каско върви и с екстри

7% намаление за гражданска отговорност- пипнали сме числата. Може да се провери и онлайн. Условието за да се ползва е да има каско и злополука местата. Която пък също е на преференциална цена. Може да се ползва и за доброволното териториално покритие на задължителната застраховка. Изключени от правото на преференция обаче са лицата със завишен риск. Дали сте там, ще проверим ако изберете ХДИ при вашата поръчка.

8лв за злополука на местата. Лимитът е 1000лв на място, цената е за 5 места.

Довереният сервиз е без минимална премия. Достатъчно е колата да е до 10г., а застрахователната сума над 4000лв.

Смятахме го вчера за клиент. Разликата в общата сума за каско и гражданска отговорност прави драматично приятно впечатление. Не пречи да питате за оферта.

Броко новини