Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ХДИ: Промоцията по медицинската застраховка за чужденци стана тарифа

И като отворихме дума за ХДИ вчера, да продължим с новините. Първата за деня (защото има благи вести и за каското) е медицинската застраховка на чуждестранни граждани. Знаете негражданите на ЕС не ги пускаме в страната без „Помощ при гостуване”. (шегуваме се с името, по аналогия с търговското име на застраховките за медицински разноски при пътуване в чужбина, които обичайно купуваме за ваканциите извън страната). Застраховането не е само гражданска отговорност нали!??

Каква е тази застраховка?

Задължителна е по наредба за всички краткосрочно и продължително пребиваващи или транзитно преминаващи на територията на страната. Минималната застрахователна сума е 60 000лева. Задължителното покритие по полицата е на медицински разноски за лечение и болничен престой в резултат на злополука или остро заболяване и неотложно зъболечение.

Застраховката е задължителна за всички лица които нямат покритие на тези здравни рискове. Такива са всички, които нямат валидна полица с покритие на медицински разноски, покриваща и територията на България или за които не е предвидено такова задължение с международен договор по който сме страна или акт на Европейския съюз.

Минималната застрахователна сума е 60 000лв. Полицата е задължителна за влизане в страната.

Новите условия на ХДИ по задължителната здравна застраховка за чужденци

Промоцията по този продукт на ХДИ изтече в края на септември. От днес старата промоционална тарифа е вече официална. Две неща правят впечатление.

  • Евтина е

Покритието по тази полица е само за задължителните по наредба рискове. Няма опция за разширяване на покритието с избор на допълнителни опасности. За сметка на това обаче новите цени са поразяващо ниски. Малко над 200лв стигат за година.

Няма оскъпяване според целта на пребиваването в страната. Спортувате, работите, разглеждате метрото и новите разкопки- на една цена.

  • И с малко ограничения

Застраховката няма възрастови ограничения. Срещу завишение могат да бъдат покрити и лица на възраст над 75г. При трайна неработоспособност над 50% сключването е на разрешителен режим.

Броко новини