Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ХДИ: Ред в тарифата по гражданска отговорност. Пловдив, Варна и Бургас станаха специални

И за да завършим деня подобаващо да покоментираме какво пипнахме в числата на цъкачката ни за гражданска отговорност. Поводът са леките корекции в условията на ХДИ за задължителната застраховка. Бързаме да успокоим заради модерните медийни слухови- Драми няма!

Къде са разликите?

Пловдив, Варна и Бургас станаха специални

Свърши се с различните цени само за София. Вече и обичайните за междинна тарифа са в самостоятелен регион. Нови са числата само с включена отстъпка за България. Леко по- височки са от досегашните, но и средното 2,5% отгоре за леки коли оставя офертата на ХДИ в топ три предложенията за всички възрасти до 1,6 кубика.

Останалите цени остават без промяна

Да припомним и

Как се предлага гражданската отговорност в ХДИ?

  • Може да се ползва отстъпка за България. Ако изберете тази опция преди първото пътуване зад граница дължите нейното доплащане.
  • Ако полицата се сключва с отстъпка за България, може да се плаща разсрочено- на две или четири вноски. Оскъпяването е с между 4-5лв. на вноска в зависимост от избраната периодичност. С промените от днес стана и еднакво при всички възрасти и/ или ползвани преференции.
  • Зелена карта се издава само при еднократно плащане на премията.
  • От значение са виновно причинените ПТП-та през последните три години. В стойност за крайната цена струват колкото отстъпката за България и 20% отгоре, ако ще карате зад граница. Не смятайте! Ние го правим. По лесно е да проверите.?
  • Специални са регистрациите около Дунава. Видин, Враца, Монтана, Русе, Разград, Силистра и Добрич са по общи цени с отстъпка за страната, но със зелена карта са на петорна премия.
  • Има допълнителни отстъпки за целеви клиенти. Такива са юридически лица и физически над 25г. Премията за тях е с до 13% по- ниска. Точният процент варира и може да се ползва само за леки коли до 2000 кубика.
  • Младите (под 25г) не са прекалено скъпи. Имат отделни цени, но пък разликата от базовите числа не надвишава 9%. При леките коли е между 6% и 7%.

Сравнявайте и подновявайте. При ХДИ може с до 30 дни по- рано.?

Април изтиктаква, а с него и доста приятни оферти за гражданска отговорност. До 30.04.2013 ще са валидни сегашните числа при ДЗИ и Виктория.

Броко новини