Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ХДИ: Румънците все по- скъпи по гражданска отговорност

Тази тема излезе на дневен ред и днес. Какви ли не мерки предприеха до сега застрахователите за да се преборят с шмекеруващите румънци. Ако се ровите в мрежата ще видите, че авто форумите изобилстват със съвети колко по- добре румънската кола е да се регистрира в България. Причината е данъка, но покрай него и гражданската отговорност.

Около 20 000 български коли се карат в Румъния. Това са горе- долу 30% от всички МПС- та с чуждестранна регистрация които търкалят гуми от другата страна на Дунава.

През март тази година ХДИ въведоха скромно оскъпяване за част от северна България, ако гражданската се купува във зелена карта. През август наказанието за част от дунавската равнина стана 50%.

До вчера. От днес

Гражданската със зелена карта с 400% оскъпяване за част от северна България

Условията за прилагане на завишението са същите. Регистрация на автомобила в Русе (Р), Силистра (СС), Добрич (ТХ), Видин (ВН), Разград (РР), Монтана (М) и Враца (ВР) и сключване на гражданската отговорност със зелена карта. новото правило е в сила от днес.

Открихте ли разликата? Враца е нова в списъка. Румънският синдром явно е заразен :)

Обръщаме внимание!

Цените с отстъпка за управление само на територията на страната остават без промяна. Знаете ХДИ са евтини за млади и неопитни, защото до сега тарифата им не предвижда оскъпяване за възраст и малък шофьорски стаж. И не само.

Цените са в два региона- София и не София. Обичайно категоризираните в междинен регион 2 (Варна, Пловдив, Бургас) при част от застрахователите, могат да направят по някой и друг лев икономия от гражданската в ХДИ. Проверете го!?

Неудобното при гражданската отговорност на ХДИ

Полицата може да бъде сключена най- много 15 дни преди началото на валидността и. За подновяване на гражданската отговорност за 2013г. трябва да чакате.

Кой остана без прорумънски мерки?

За сега Алианц, Армеец и Виктория нямат каквато и да е наказателна румъноинспирирана мярка.

Едва ли ще е за дълго! И с основание...

Броко новини