Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ХДИ: Северна България с 50% повече за гражданска

Румънците продължават да са трън в очите на застрахователите. Армеец и Виктория останаха единствените компании, които все още не са предвидили някаква гражданска мярка за „услужливите” българи.

Прорумънските мерки

Практиката на компаниите варира, от забранителни списъци (колкото и да не може да се откаже покритие по задължителна застраховка :)), през изричен въпрос дали МПС то се управлява с пълномощно от чужд гражданин и оскъпяване, до механично по- високи тарифи на рисковите към услуги крайдунавски области.

Още през март ХДИ постави на прицел нежеланата практика с 15% оскъпяване за повечето области в северна България. Като оскъпяването е безусловно за всички полици по които няма декларация, че МПС-то ще се управлява само на територията на страната. Ако регистрацията е във Видин, Монтана, Добрич, Разград, Русе или Силистра- застраховката със зелена карта е от скъпите.

Новото от днес.

Оскъпяването постъпва.

От 13.08.2012 гражданската отговорност със зелена карта е с вече 50% оскъпяване за рисковите региони на северна България.

Нямаме представа доколко изключването на Монтана при предишната промяна на тарифата беше техническо или с умисъл, но от днес регистрация М е обратно в групата на подбраните.

Всичко друго по условията за гражданска отговорност в ХДИ остава без промяна.

  • Отстъпка при декларация за управление на превозното средство само на територията на страната.
Обърнете внимание!Северните области имат право на тази отстъпка и ако полицата е сключена „само за България” е на ниските цени без оскъпяване.
  • Без оскъпяване на млади и неопитни. Наказателни в цената остават само виновно причинените ПТП-та.
  • Само два рискови региона. Всички извън София са на ниските цени.
  • Може да се плаща разсрочено

Живеете ли в Монтана? Проверявайте тогава да видите какво се казва разлика в цена за задължителната застраховка.

Броко новини