Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ХДИ: Топ оферта за гражданска отговорност до 2000 кубика от началото на март

Конкуренцията между застрахователите става все по- интелигентна. Научете се на време как да взимате повече срещу парите си! Няма да се хвалим, но само на Broko може.

От днес ХДИ стават безотказния избор за гражданска отговорност на мобилните европейци с коли до 2000 кубика. Ако сте над 25г., нямате ПТП и не го виждате, значи не проверявате правилно цените!

Ето така се прави:

  • Гражданската отговорност има задължителен териториален обхват (повтаряме ви го откакто ни има…)
  • Цената за това териториално покритие, без други намаления срещу декларация (каквато е отстъпката за България) се вижда, като на въпроса “Къде ще се управлява превозното средство през срока на новата полица? ”, изберете най- дългото „България, ЕС, ЕИП (Европейско икономическо пространство), МС (Сърбия, Андора и Швейцария).

Проверихте ли? Значи вече знаете, че сме прави.

Другото ново с променената тарифа от днес.

Отстъпката за България падна, цената за гражданска отговорност също

Единственото изключение от това правило са влекачите. Разликата е драстична- с над 1300лв отгоре, но… собствениците на големите машини отдавна са свикнали да гледат числа около 3000лв… При леките коли промените са разнопосочни, но средната нова цена излиза с около левче по- ниска.

С отказа си да предлага намаления на цената срещу декларация, че МПС-то няма да напуска територията на страната, ХДИ стават четвъртата компания в групата застрахователи без отстъпки за България (Булстрад, Олимпик, а от скоро и Уника). При новите условия базовата цена за гражданска отговорност е за задължителния обхват. Разширението за трети страни, членки на споразумението зелена карта се доплаща. Цената е точно размера на старата отстъпка за България при тежките и шарени МПС-на. За леките коли доплащането е с около 20% по скъпо.

Зелената карта

При разширение на покритието издаването на сертификат е задължително. Както и до сега при стандартни условия това остава възможно само при еднократно плащане на премията.

Както и при Уника от скоро (при Булстрад и Олимпик не може), и ХДИ вече допускат възможност, ако клиента държи да има зелена карта, такава да може да се издава и само за задължителния по обхват страни. Получавате сертификат задраскан за всички трети страни. Може да се издава и при разсрочена плащане на премията. Първият е безплатен. Всеки следващ обаче струва допълнителни два лева.

Остава и възможността за краткосрочна зелена карта. Можете да спестите цената на доплащането за разширение на покритието до края на срока на полицата и вместо него да ползвате 15 дневен сертификат. Важи за всички страни членки и струва 15лв. Това е изгоден вариант, ако няма да излизате повече от два пъти през срока на полицата до Турция да речем.

Северна България- нежелана за застраховане по гражданска отговорност

И ако всичко до тук ви се е сторило чудесно, не се радвайте, ако сте от областите Видин, Враца, Монтана, Разград, Русе, Силистра и Добрич. Тези цени за гражданска отговорност можете да ползвате само ако сте специален корпоративен клиент на ХДИ. За всички останали числото е по 5! Крайната сума е отчайваща.

За всички останали- подновявайте на евтино. Този застраховател е вече по- либерален и към отсрочването на началото на полицата. Може до месец по- рано.

Имате цените- сравнявайте правилно.

Броко новини