Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Има ли супер оферти за гражданска отговорност за 2017?

Такава оглупяваща скука като че ли не сме имали досега за това време от годината?! Обичайните промоции ги няма, удълженият срок за отлагане на началото също. И като капак и новини почни няма. А пазарът си работи. Не толкова добре колкото бихме искали, но каквото е посадено- ще си го берем. Да видим къде може да се подновявява ГО-то….

Има ли супер оферти за гражданска отговорност за 2017?

Има. При това всички те са все супер. Не за друго, а защото вече покритието е всички страни – членки на споразумението Зелена карта, а цената е с до 20 та лева по- ниска от миналата година. Ако поразцъкате малко ще видите, че само една компания все още не се опитва да ви впечатли с нещо. При всички останали имате къде да гледате. Разбира се, ако симпатията към марката е водеща- всичко останало е без значение. И поред

Алианц - Промениха цените през септември. При подновяване е вероятно да са в топ 3 по цена за определени възрасти. Въпреки рекламите скорошната разлика около ГО-то е в асистанса. Този, който се купува и отделно, но с гражданската излиза по- евтино. От 11-11-2016г. при него има и трета клауза по него- за смяна на гуми.

Армеец - С нови цени са от октомври. Леко по - ниски са на места при леките. Допустимите корекциите станаха по- дръзки, но общият им размер не мръдна. Армеец спряха да се занимават и със шофьорския стаж.

Булинс - Последната им промяна е от началото на годината. Изглеждаше крайна и догонваща нивото на Лев Инс, а после нецелево и останалите застрахователи доразмиха ефекта.

Булстрад - Изравниха цените с по- ниските нива още през май. Румънският бизнес остава изключително нежелан и последвалите промени са само в тази посока. Продължават да питат „управлява ли се превозното средство от чужди граждани“, независимо от това препредава ли ви го брокера или не. От края за октомври предстоящите регистрации са със задължителна завишение от 300%. Не че е проблем да се направи едно малко имущество и да се избяга от тога ограничение…. Преференцията за клиентите на ПОК Доверие още не е отменена. Тича ли ви се за бележка до там- имате я.

Групама - почти цяла година устояха на високи цени. Октомври върна интригата около числата до 2000 кубика.

Далл Богг - от септември насам са сред най- ниските цени.

Дженерали - не ни оставиха да скучаем. Шест промени на тарифата, няколко допълнителни указания и правила и ето го крайния ефект: евтино и трудно. От петък (11-11-2016) има и спец условия на станалия скъп втори регион (това са областите около мостовете на Дунав). При него, ако колата е на физическо лице и но полицата не са регистрирани претенции, може да се поднови на миналогодишната цена. Коя точно зависи от това коя тарифа сте хванали. Няма срок на валидност на офертата. И тя, като при имуществените застраховки ще остане до второ указание. Ползването е по избор.

ДЗИ - след седмата поред промяна за годината ДЗИ хвърли око на 20 годишните. Коли! Не сме живото застрахователи. Има топ цени, има преференции върху и от каското. Със задължителната полица от края на октомври върви и подобрен асистанс с три пласта на покритие, включително и при техническа повреда, за страната или чужбина, или пък само заради по- евтиния технически преглед.

Евроинс - Четири промени от началото на годината и скорошна промоция. След като влекачите станаха нежелано скъпи през август, имаме и преференциална новогодишна оферта. Валидна е 10.01.2017г. Имате допълнителна отстъпка от 1% при еднократно плащане и 6% при разсрочено. Важи само за физически лица над 33г. И без това старание, Евроинс вадят числа при подновяване и/или за по- мощни коли.

Олимпик - След осем промяна за годината Олимпик си върна традиционния за пазара профил (спомняте си, че за доста време най- изгодните цени при тях бяха за възраст до 25г.).

ОЗК - Изгодни числа докарват за фирми. Пътят до черния списък обаче е кратък и автоматичен. Това не бива да ви отказва, помолете за проверка. Съдействат и ниското число е ваше.

Общото по гражданска отговорност при всички застрахователи.

При всички компании получавате едно и също. Новият кодекс за застраховането се погрижи да нямате колебание за къде точно да ви важи гражданската отговорност. Ако не правите каско или нямате изрична симпатия съм конкретна марка- избирате по цена.

Нещо повече. Гражданската отговорност е за третото лице. Застрахованият няма да предявява (освен при изключението да е пътник) претенция по полицата си.

До тук с теорията, защото на нашия пазар само подготовка не стига.

Как за изберете гражданска отговорност за 2017г?

Има компании на пазара които необосновано бавят плащането на обезщетения, дори по гражданската отговорност. Знаете си ги, за тях се говори във всеки форум. Практика е и за малките щети, вероятно със съображението, че разходът за адвокатски хонорар ще обезсмисли съдебното производство.

Клиентите нямат много полезни ходове, защото:

  • Жалба до Комисия за финансови надзор и да сработи няма да доведе до плащане. И да направят проверка максимумът от нея е глоба за застрахователя.
  • Жалба до застрахователя изисква подготовка и предполага събиране на разумни аргументи против практиката на компанията. А повечето ритейл брокери няма да си мръднат пръста за съдействие на дребно, защото отделният клиент има пренебрежимо нисък принос към общия резултат.

Затова ви препоръчваме!

1. Не се стискайте за левче - два.

Често с разлика от до два лева можете да хванете поне 5-6 компании. Избирайте този който вече е успял да ви спечели доверието.

2. Не бъдете безразлични към брокера.

Опитайте се за прецените експертизата му в аванс. Както може да ви пусне полицата, така може да ви съдейства и при щета. Ако ще сте сам при проблем със застрахователя, то купете си полицата направо от него. Така поне разходът ви за аквизиция няма да е за нищо.

Броко новини