Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Интерамерикан: Нови цени за гражданската отговорност

Нова седмица- нова тарифа по гражданска отговорност. Новината идва от Интерамерикан. Новите цени са в сила от 21.02.2011г. Промените са няколко:

Цената

Посоката е предизвестена. И докато гражданската отговорност за леки коли до 2000 кубика е с до 3 лв. по- висока, новите премии за по- мощните автомобили е средно с 20% нагоре. За товарните МПС-та покритието е с около 14% по скъпо. Покачването на премията е най- драстично за коли от 10т. до 20т. общо тегло- почти 40%. Като отчетем и факта, че компанията вече не предлага ценова преференция за тежките автомобили (над 5т.) в зависимост от региона на регистрация, предложението на Интерамерикан е с до 63% по- скъпо за трети регион. Цената на застраховката за автобуси е със 7%-та по висока.

Новите условия предлагат по- евтино покритие за мотоциклети, багажни и къмпинг ремаркета. Цените са съответно 10% и 5% по ниски. Премията за товарните прикачени устройства и специализирана техника остава без промяна.

Тарифните категории

С новите условия се разширява най- евтината тарифна категория от 1300 до 1400 куб. см. Това прави цената на застраховката по- изгодна спрямо преди за коли с 1400 кубиков двигател. Останалите тарифни условия остават без промяна.

Регионите

Рисковите региони остават без промяна. Софиянци и перничани плащат обичайно по- висока премия от Варна, Пловдив и Бургас. Останалите области са в най- евтината за покритие трета област.

Съществена промяна в новото предложение на компанията е липсата на регионална преференция за товарни коли над 5т. Тежките МПС-та вече ще плащат еднаква премия за гражданска отговорност, независимо от областта на регистрация.

Зелената карта

Зелената карта остава безплатна. Гражданската отговорност в Интерамерикан се предлага без отстъпка за управление на територията на страната. Сертификата за пътуване в чужбина се предоставя без пари и може да бъде издаден по всяко време от валидността на полицата. За разлика от повечето други компании зелена карта може да получите и при разсрочено плащане на премията.

Новите цени за гражданска в Интерамерикан са вече онлайн. Проверете колко струва покритието за вашата кола??

Броко новини