Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Интерамерикан: Гражданската отговорност леко поевтиня (за някои)

С какво друго да почнем деня, ако не с нови по- ниски цени за гражданската отговорност. Така сте свикали, що да ви разваляме настроението точно петък?!

Новината идва от Интерамерикан и е в сила от днес. Качили сме числата. И да не знаете подробностите, детайлите са отразени в офертата?.

За любопитните разликите:

Малките коли стават ценово специални по гражданска отговорност

Ако до сега всичко до 1,6 беше на една цена, от днес тарифните групи стават три. Разбира се, че това води до по- ниска премия за най- малките. С почти 5% по евтина вече гражданската отговорност за коли до 1100 кубика. Цените за останалите две групи остават около старите нива.

Малките товарни (до 3,5т.) също са с разлика. С до 27лв по- ниски са цените за товарни МПС-та до 3,5г. До -13лв е намалението за товарни ремаркета.

С малко над 2% става по- евтино и за най- мощните коли. Разликата е малка и не прави особено впечатление, защото офертата на Интерамерикан за големите леки е след средата на списъка от предложения на компаниите.

Фирмите със специални отстъпки

Втората разлика, която сваля цената за гражданската отговорност при новата тарифа на Интерамерикан и въведената отстъпка за фирмени МПС-та. 5% е новата преференция. При еднократно плащане трудно ще видите разликата, заради лимита в общият размер на ползваните минуси. За плащане на вноски обаче, новата отстъпка задължително променя цената.

По- контрастно дефиниране на желания рисков профил

По- сложно май не бяхме определяли съвкупността от отстъпки и надбавки, които ползва застрахователя за дава по- изгоните цени само за предпочитаните застраховани.

Промени в определящите фактори няма. Разликата в новата тарифа са стойностите.

  • Виновните ПТП-та стават с 30% по- скъпи
  • Възраст на собственика до 25г. качва цената с допълнителни 25%

Останалите условия за корекции на базовата тарифа остават без промяна.

  • Личните (на физически лица) автопаркове се наказват след третия автомобил.
  • Остават ограниченията и оскъпяването за румъно- услужливите съграждани.

Обърнете внимание!

Ние не изискваме от вас пълната информация на какви точно чужди граждани и за кои страни ще им предоставяте да управляват вашата кола. Повечето мерки на компании са ограничени само за румънски граждани.

За да ограничим риска от асиметрията в информацията (това което вие знаете и сте склонни да ни кажете) при сключване, офертата ни съдържа оскъпяване във всички случаи (които изисква застрахователя) на управление на превозното средство от чужденци. Ако това е вашия случай, най- ниските цени остават за компании, при които разлика в тарифа няма. Това е да го наречем „безопасния за клиента” вариант. За да не се налага да мисли, както точно е декларирал при сключване и какви са последствията ако нещо се промени. Отговаряйте коректно и избирайте с разум. За да не сте изненадани после?.

Броко новини