Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Избор на брокера: Армеец- безупречни по каско

Автомобилни застраховки има много. Няма компания по общо застраховане, която да не предлага покритие на стандартните мото рискове.

Какво му трябва на клиента по каско?

Не толкова много на пръв поглед

  • Да му платят щетата без нерви
  • Да няма колебание кога, как и за какво точно е застрахован и
  • Да знае, че горните две не са му излезли през носа.

На практика обаче да се постигнат простичките неща не е толкова лесно. И затова успелите ще ги похвалим!

+1 за Армеец по каско

За да е ясно, че зад позицията ни няма и грам реклама ще споделим няколко лични подробности.

Ние отказана щета по каско в Армеец нямаме. Като не познаваме нито едно лице по име в ликвидация (не познават персонално и нас). Спрямо повечето компании на пазара „докарваме” по- малко от автозастраховката при тях.

Разбирайте ни правилно обаче! Ако преценим че щетата не е покрита, щото сме си изчели условията преди сключване на полицата, не я предявяваме въобще. Излишно е да „се пробва и ако мине”.

Ликвидацията по каско в Армеец

? Работи- бързо и без коментари.

Тествали сме впечатленията си нееднократно. Основателна ли е претенцията, а това значи:

  • Риска е покрит по полицата
  • Спазили сте сроковете за уведомяване
  • Предоставили сте необходимите документи

? Обработват щетата в кратки срокове и плащат справедливо.

Ако колата е с право на ликвидация в сервиз и сте решили кой е вашия доверен или официален майстор, взимате възлагателното писмо на момента. Срокът за плащане по експертна оценка от 15 дни се спазва.

? Имат мобилна ликвидация.

При щета звъните на асистанс телефон и идват на мястото на събитието. Бързи са (поне за София) и вече ходят на почти всяко събития. На място оглеждат, снимат,протоколират. Не е необходимо след това да се предявява претенция в ликвидационен център. След ден пращате брокера да вземе възлагателното писмо и оправяте щетата.

Условията по каско в Армеец

? Разбираеми и за незастрахователи

Изрично споменаваме това, защото има компании на пазара при които правилата как работи каското са описани прекалено сложно и са обременени излишен, изкуствен „професионализъм”.

Общите условия по която и да е застраховка се пишат за клиента- за да му бъде ясно какво купува, как ще сработи и кога може да разчита на каското.

? Без уловки в условията

Дефиницията на клаузите с покритите рискове съответстват на масовото разбиране за това как работи каско полица. За нито един риск няма самоучастие, подлимит, авансов бонус или каквато и да е опция да ви изненадат с допълнителен разход при щета.

? Без уловки извън условията

Нашите лоши впечатления от каско пазара са от методиките за оценка на щетите. Това са правилата по които застрахователя смята обезщетението при експертна оценка. Не са публични (дори и за брокери). Методиката за оценка на щетите е инструментът с който ако ви платят за боя на врата 40лв в место около 100 няма какво да направите- застрахователят има оправдание.

От методиката на Армеец ние оплаквания нямаме. Парите, които плащат при експертна оценка стигат за ремонт в приемлив сервиз и да почерпите брокера.

Цената за каско в Армеец

Конкурентна, към ниска, особено като добавите към каското и гражданска отговорност. Между другото каското сваля и цената на ГО-то с 10% (със и без зелена карта). Тествайте разликите?, като отбележите Армеец за текущ застраховател по каско в нашия въпросник за оферта.

Два инструмента имате за да намалите цената за каско в Армеец

  • Плащайте гражданската отговорност еднократно. Това намаля цената за каско с 10% (за сравнение при ГО с разсрочено плащане, минуса е 5%).
  • Ако каското е скъпичко, можете да свалите още 5% с малка имуществена полица с премия над 50лв. Това важи за физически лица. При юридическите отстъпката за сключена застраховка на имущество важи винаги.

Цената за каско в Армеец няма да ви хареса единствено за Х серията на БВМ, защото е свързана с допълнителен разход извън застраховката. Допълнителното устройство за защита (ако го няма монтирано от предишна година) е са сметка на застрахования. Но собствениците на баварци знаят, че пазарът напоследък не изобилства от горещи оферти за немската марка.

В крайна сметка каското не е само цена нали?!

Броко новини