Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Избор на брокера: Имуществена застраховка на първи риск в Алианц

Знаете, че обичаме да подчертаваме добри предложения. И когато споделяме мнение не се влияем от рекламни кампании или „мотивирани” публикации. Спомняте си и ураганния вятър от неделя. Вчера медиите ни напомниха с коментари по повод на наводнението в с. Бисер от преди година.

Факт е, че бедствията са неизбежни. Но много по лесно се излиза от непредвидена неприятност, ако има който да плати сметката за излизане от нея. Затова си заслужава са коментираме добри и евтини предложения за имуществени застраховки.

На нашият пазар няма застраховател, който да не предлага такива полици. При повечето компании дори изборът на имуществена застраховка е между два или повече продукта. В контраст на усилията на застрахователите да предлагат достъпни защитни механизми срещу капризите на природата или недобросъвестността на трети лица, са множество медийни коментари кога и защо няма да ви платят.

Ние Ви препоръчваме една имуществена застраховка ако отговаря на три критерия:

  • Безупречна и проверена ликвидация на щетите
  • Разбираеми условия на продукта
  • Когато условията отговарят на масовото разбиране на клиента за начина по който трябва да работи имуществената застраховката.

Ликвидацията? На малката имуществена полица на Алианц може да се разчита

До сега не са не веднъж сме тествали как работи ликвидацията на Алианц по имуществено застраховане. Нашите изводи:

  • Бързи са при ликвидация
  • Плащат справедливо
  • Нямат двойни стандарти за оценка на имуществото според цената на полицата.

(ако сте си купували от евтиното каско на първи риск на друг застраховател знаете разликата между от двойната методика за експертна оценка)

Условията? Удачни за застраховка на първа необходимост

Покритието може да обхване всички обичайни за имуществено застраховане рискове. Има пожар , природни бедствия, земетресение, злоумишлени действия на трети лица. Няма подлимити или ограничения по рискове или видове имущества. Няма условни или неразбираеми самоучастия.

Единствената забележка, която виждаме, е кражбата. Не покрива всичко движимо на адреса, а само аудио- видео и стационарни ПЦ-та. Но… ниската цена винаги е за сметка на нещо.

? Повече информация за условията за застраховка на имущество на физически лица с уговорка срещу първи риск в Алианц.

Отговаря ли условията на очакванията на клинета? Да.

Защото, условията са написани ясно.

? Има самоучастие, но е фиксирано на твърда сума 100лв от всяка щета. (сравняваме с общата практика от 2% от застрахователната сума по земетресение например).

? Всяко новоприпобито имущество е покрито. Удобно е, така не мислите какво да правите с новата плазма, ако даде на късо след като сте сключили полицата.

? При тази полица не е необходимо да знаете какво е пропорционално правило и да мислите за риска от подзастраховане. Покритието е на база първи риск. Означава, че за всяка щета застрахователят е отговорен от 101 вия лев до изчерпване на сумата.

? Няма специални изисквания за обитаемост. Това е условието при което застрахователя не дължи плащане по щета, ако имуществото е оставено без надзор за период по- дълъг от определено време.

Това съображение е важно.

Колкото и скъпа имуществена застраховка да сте платили, тя няма да сработи, ако не се съобразите с договореното в полицата. Изискването за обитаемост се отнася до относително постоянното присъствие на хора в или около имуществото. Например застрахователят няма да плати за щета по вашата полица, ако имуществото е оставено без надзор повече от 00 дни.

Стандартното изискване на българските компаниите е 30 дни и важи за част от рисковете (като злоумишлени действия, кражба, рискове на стъкла, ВиК аварии). В някой случай този срок пада и до 15 дни при определени застрахователи.

Стана ли ви сложно??? Е тава похвалихме Алианц! В малката имуществена полица с покритие на първи риск такова условие няма.

Препоръчваме Ви!

Ако предпочетете този продукт, избирайте пакет максимално покритие. Разликата в цената е малка, но само при него имате застраховка покрива и злоумишлени действия на трети лица.

Тази полица се предлага само за две суми на недвижимото имущество- 20 000 и 30 000. Става е за апартамент, къща или етаж от къща до 120кв.м. С нея не могат да се застрахова друго имущество на адреса на имота, различно от основаната сграда (гаражи, плевни, обори и т.н.).

Цените са между 21лв и 44 лв. на година! Сравнете сами колко евтино предложение е това?.

Броко новини