Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Къде е евтината гражданска отговорност за 2014г.? Новото към началото на декември

От рано ви подготвяме как да вземете повече срещу парите си за застраховка гражданска отговорност.

Гарантираме ви, че няма по- ниски (легални) цени от тези които можете да проверите при нас!

Имате основата за да избирате правилно и евтино

Няколко допълнителни ексри по гражданска отговорност можем да добавим от началото на декември.

При две компании разликите от преди месец са в бонус посока.

Безплатните зелени карти при Булинс са вече две.

Срокът за всяка от тях остава 15 дни. Разширението е за всички страни от споразумението Зелена карта. Имате право да ги ползвате, ако сключвате полицата с отстъпка за страна. Застрахователят очаква полицата да се плаща еднократно или да са погасени всички предстоящи вноски при разсрочване.

Зелена карта само за Турция срещу 5,10лв. от ДЗИ

Ако гражданската отговорност е с отстъпка за управление само на територията на страната, без да я доплащате, можете да ползвате разширение на покритието само за Турция. Ако плановете ви за ваканция са в тази посока или гостувате при роднини с колата, няма по изгодно предложение. Цената на разширението е 5,10лв за цяла година.

Зелена карта за Турция може да бъде издадена по всяка полица, независимо от това кога е сключена. Условието е валидно за всички видове МПС-та- леки, товарни, автобуси…

Как да проверите цената за гражданска отговорност в този случай?

На въпросника имаме изричен въпрос- къде обичайно се кара колата. Ако изберете България и Турция, за ДЗИ ви показваме оферта, при която премията е с отстъпката за страната и 5,10лв. отгоре за разширението за Турция. Към полицата ще издадем зелена карта, задраскана за всички останали страни.

-5% за лоялни клиенти пак от ДЗИ

Знаем, че тази преференция няма кой знае колко широк обхват, но… 5% правят съществена разлика в цената на задължителната полица. Ако последните три години ДЗИ е бил ваш застраховател по гражданска отговорност и нямате щети имате право на бонус.

Как да проверите цената за лоялни клиенти от ДЗИ?

На въпросника има поле за специални отстъпки. Ако попадате в горната група, въведете ДЗИ и ще видите цената с включена преференция.

Бихме препоръчали да проверявате офертата ни за подновяване така:

1. Ако ще ходите в чужбина само за ваканцията, не ви трябва годишна зелена карта. Изберете си компания която предлага и краткосрочни сертификати

Две съображения:

Задължителният териториален обхват на полицата е за всички страни от Европейската икономическа общност, Сърбия, Андора и Швейцария. За тях не ви трябва сертификат! Може да се пътува по полица и не създава проблем. Който ви говори обратното не е погледнал Кодексът за застраховане чл. 258 и Третата моторна директива чл. 2. Сертификат се издава за разширение на териториалното покритие за трети страни. От съседните трябва за Турция, Македония и Албания.

Ако сключите полицата с отстъпка за България по всяко време (като се наложи) можете да доплатите за разширение. При ОЗК сумата намалява колкото повече изтича срока на застраховката. При Армеец, ДЗИ, ХДИ и ОЗК разширение се предлага и срещу по- малко пари, но за кратък срок-15-30 дни. Става с издавате на „краткосрочна зелена карта”. При доста други (Булинс, Булстрад, Виктория, Олимпик) е дори безплатно.

На офертата ни за подновяване виждате кои компании предлагат безплатни зелени карти. Цъкнете на зелено червеното петно в ляво от логото на компанията за подробности.

2. Ако пътувате често, но само в задължителните по кодекс страни, не ви трябва зелена карта. Сключете полицата обаче без отстъпка за България

Ако трябва да сме честни, неизпълнението на задължението да уведомите застрахователя, че тръгвате в чужбина няма да ви излезе по- скъпо от точната сума на отстъпката, но… е добре да сте коректни! Нали очаквате същото от застрахователя към вас?! Затова ако ще пътувате често зад граница, не купувайте зелена карта и не ползвайте отстъпка за България.

Прави съществена разлика в цената при Булстрад и Олимпик. При Лев Инс икономията е 1,63лв на сертификат. Нещо повече, при тази комбинация при доста повече компании може да се плаща и разсрочено.

Тези цени виждате, ако на територия на управление изберете „България, ЕИП и МС”.

Толкова за принципните съображения. Да не пропуснете и техническите детайли.

Най- ниската цена за гражданска отговорност зависи и от други фактори

Въвеждайте населеното място на регистрация на колата

Ако не е областен град- има разлика в цената при част от компаниите. Ако го оставите празно приемаме, че е областния град и не може да видите най- евтиното предложение.

Не спестявайте селекта за месторабота

Ако сте полицай, лекар, военен, учител или работите в държавна фирма, общинска или областна администрация, ще пропуснете преференциите на Дженерали и Евроинс.

Готови сте да сравнявайте като нас

Броко новини