Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Какво промени Коледата в цените и условията за гражданска отговорност при Лев Инс, Булинс, Дженерали и Уника

Честити Ви Рождество Христово. Ето ви и подаръка , който тия дни въпреки многото храна качихме онлайн.

Нови цени за гражданска отговорност при Лев Инс, Булинс и Уника

Стана по- евтино за 25+ при Лев Инс

Не е промоционално, така че имате повече свобода във времето да избирате, ако Лев Инс са вашия застраховател. Разликата е средно над 8лв надолу. Само при леките коли е, но пък може да се ползва от всеки на възраст над 25г. Няма значение на региона, отнася се за всички.

Промяната мести офертата на Лев Инс доста по- напред и ако не беше промоцията на Булинс и традиционния по цена за малките кубатури, топ застраховател Групама, щеше да е и най- ниското число. Въпреки това, разликата остава в рамките на няколко лева. Така, че ако това е вашия бранд- ще я харесате.

Промоция до 04.01.2015г. от Булинс по гражданска отговорност

Булинс все пак пратиха и промоционалните си цени на 24.12.2015г. Насочени са към същата целева група- над 25г., при покритие на задължителните страни (да не забравяме, че Кодекса с който покритието по гражданска отговорност ще стане за всички страни- членки на споразумението Зелена карта, все още не е видял печат в Държавен вестник). Може да се ползва от всички региони. Конкретното намаление е без значение, като офертата на Булинс е сред поне първите три.

Имате и Турция или Македония срещу 5,10 на частично разширение.

Прецизна сегментация остави топ цени и при Уника

Стана по- скъпичко за гражданска отговорност, но не за всеки. Офертата на Уника остава най- ниска за голяма част от страната за възраст над 30 и обем на двигателя под 2000кубика. Имате частично разширения за Турция срещу 5,10лв, но само за определени области. Имате си калкулатор- смятайте си. Вече е прекалено сложно да определим с едно име, къде е най- евтината гражданска отговорност за 2016г.

А! И ако не ви се налага да пътувате към трети страни в следващите няколко седмици, изчаквайте с разширението. Кодексът ще излезе в Държавен вестник и новите правила ще бъдат окончателно ясни.

Друга промяна, различна от цена, имаме при Дженерали.

Дженерали с допълнителни проверка за „румънските“ коли

Е, вече дори и да има пропуски в блеклистата, гражданска отговорност на юридически лица с регистрация във Видин, Враца, Монтана, Добрич, Русе, Разград, Търговище и Силистра, полица ще имате само с копие на талона и лична карта на обичайния водач (ако го няма в талона). Има ли румънец (или който и да е друг без българска лична карта)- няма евтино.

Между другото мярката е леко прекалена, защото този застраховател има изричен въпрос на интерфейса си за издаване на полици, доколко превозното средство се управлява от чужди граждани. Няма го в тарифата, но как да го препусне човек, ако вижда не съвсем българско име в талона. Явно „колегите“ или клиентите не са съвсем коректни в декларациите си.

Преди да сте възроптали и застрахователя и брокера, имат право да искат и правят копие и на двете.

Казахме ви вече, че спираме Виктория, тъй като те вече са официално Дженерали. Издаването на полици с тяхната марка и през техен интерфейс, обаче е все още възможно. Ако все още не са променили полетата, виждаме вратичка с която в следващите няколко дни позволява горното изискване, да бъде позаобиколено. Кофти съвет даваме, но трябва да се мисли за всичко.

Имате новите цени, сравнявайте и подновявайте на време.

Броко новини