Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Лев Инс: 3% по- евтино при еднократно плащане на гражданската отговорност. Електронни сметки при поредна вноска.

И ей така с поредния проливен дъжд, който сигурно ви мотивира да прежалите 30-40лв за имуществена застраховка, дойдоха и две приятни новини около гражданската отговорност на Лев Инс. Първата е в сила от днес. Официалният срок за втората е понеделник.

Еднократното плащане по гражданска отговорност с 3% по- евтино

Разликата достига до -8,50лв. Намалението е валидно за всички региони и не зависи от избрания териториален обхват. При покритие само на задължителните страни минусът е средно около 5лв. Незадрасканата зелена карта излива вече със средно 6.60лв, по- малко.

Единственото неудобно около добрата новина е, че се отнася само за леки коли. За сметка на това пък не е промоция, а тарифа, така че няма краен срок на валидност.

Имате числата. Сравнявайте

И не се чудете защо ви показваме разлики в цената със и без безплатна зелена карта. Административната такса от 1,63лв. на сертификат все още се изисква от Лев Инс.

Цените при разсрочено плащане остават без промяна. От 04.08.2014г. обаче влиза в сила още една промяна:

Електронните сметки за поредна вноска по гражданска отговорност стават задължителни

За който не следи пазара, ще поясним, че КФН разпореди преди месец и малко на всички застрахователи да събират актуална информация на дневна база за всички плащания по гражданска отговорност. Това накара компаниите да ускорят разработка на необходимия интерфейс това да стане възможно без досадно пращане на мейли. След информация на Лев Инс от днес остават само две дружества при които електронната сметка за поредна вноска по гражданска отговорност не е задължителна.

Бъдете внимателни! След 04.08.2014г. електронните сметки са задължителни при Лев Инс. Предложат ли ви химизирана- не плащайте! Целта е парите ви да стигнат при застрахователя, нали?!

Броко новини