Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Лев Инс: Активна грижа- полезната добавка към гражданска отговорност

Не веднъж сме ви казвали, че гражданската отговорност може да работи повече във ваша полза, ако срещу няколко лева отгоре я надградите с една или повече допълнителни застраховки. Посоките са няколко

  • За вредите на пътуващите- за тях е доброволната застраховка злополука. Предлага се от всички застрахователи без изключение;
  • За самата кола- като добавка към гражданската отговорност можете да имате частично каско на лимит. Предлага се от Групама, Евроинс и Лев Инс. Ако ограничим цената от около 100лв, за по старите коли може да се ползва и Каско 100 (самостоятелна застраховка е) на Булстрад.
  • За грижата около колата при събитие, по популярно като автоасистанс- предлага се от Алианц, Булстрад, ДЗИ, Евроинс и Лев Инс
  • За грижата около пострадалите - Алинац, Лев Инс

Активна грижа, асистанс продуктът на Лев Инс за пътуващите

Предложението на Лев Инс е сравнително ново. Продуктът беше представен в средата на лятото. От края на ноември имате по щедро покритие за същите пари.

За какво е тази застраховка?

Както повечето други, за да не се налага сами да се оправят в критични ситуации.

Да разгледаме следната хипотетична ситуации. ПТП с пострадало лице. Първата работа е да се уведоми Пътна полиция и Бърза помощ. Медиците ще дойдат на място, ще окажат долекарска помощ и при необходимост ще превозят пострадалото лице до най- близката болница.

На пръв поглед с Активна грижа имате същата медицинска услуга. Разликата с публичната, през спешната помощ е, че със застраховката я имате винаги и с опция за по- добро качество. Защото

  • Застрахователят няма да откаже да прати медицинско лице и транспорт, ако вашият случай не изисква спешна помощ. Все пак държавното е само за нея.
  • Асистансът на застрахователя може да бъде по- бърз. Защото в покритието на полицата имате включен и въздушен транспорт. Някой да е видял хеликоптер на бърза помощ?! При въздушния асистанс имате дори медицински екип, а не парамедици.
  • Имате на разположение 24-часов съпорт на телефон 080010200. За разлика от 112, на които не можете да питате "какво се прави в този случай" (защото е номер само за спешни ситуации и злоупотребата е свързана със санкции), с тази застраховка звъните без други притеснения при необходимост от съдействие.

Цената да имате едно решение в повече и за всички случаи е точно 6,12лв. за година за леки коли.

Както покрива застраховка Активна грижа?

Две неща- медицински транспорт (наземен и въздушен, според необходимостта) и долекарска помощ. Лимитът по полицата за тези разходи е 10 000лв.

Застраховани са всички лица в превозното средство, без поименен списък. Който се вози той има покритие. Няма ограничение за възраст и/или здравословно състояние на пътуващите. Продуктът се предлага за леки, товарни автомобили и автобуси.

Чудесно предложение за малко пари!

Ще ви го припомним, ако изборът ви е Лев Инс за гражданската отговорност.

Броко новини