Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Лев Инс: Безотказно евтини за гражданска отговорност и без отстъпка за България

Спомняте ли си многото публикации за скокове в цената на гражданската отговорност?! Ще го признаем и нашият оптимизъм да го отричаме идваше към края си. Най- вече заради оставащите изисквания към размера на достатъчната премия и границите, които КФН постави в началото на 2013г. Но пък и потенциал за минуси се оказа, че има. Особено ако инвестиционните успехи на 2013г. се позадържат.

Сега връщаме времето назад до (като че ли) 2010 по гражданска отговорност

Защото тогавашните цени от около 140-160лв за леки коли до 1,8 са факт и от днес. И не от кой да е друг, а от ЛевИнс. А поведението на най- големия застраховател по гражданска отговорност винаги има отражения върху офертите и на всички останалите. Интересна нова седмица ни чака.

Най- натрапчивите промени са при леките автомобили и очаквано точно преди началото на сезона при мотоциклетите.

Леките коли с до почти 18% по евтина гражданска отговорност

Ако трябва да сме обективни пътуващите само в задължителните по кодекс страни ще ги усетят като близки до 40%. Седмица след като ЛевИнс уведоми официално, че е крайно желателно зелената карта да си се ползва, поради съображения при ликвидация, отстъпката за България падна.

Ще по повторим. Стана по- евтино и цената вече е една за всички задължителни по кодекс страни. Ако не отчитаме ефекта на отстъпката за България, с около 10% е средно по- ниска е вече цената на гражданската отговорност при леките. Намалението варира при различните кубатури, но ако нямате ПТП офертата на ЛевИнс неизбежно ще е най- отгоре за каквато и да е регистрация. За определени тарифни категории разликата до следващата компания са дори драстични.

Спестете си сертификата, ако ще пътувате само в задължителните страни. Доплаща се. Факт е, че от днес и тази стойност е малко по- ниска до 1300 кубика, но не си струва да се плаща излишно нали?!

Как да сравнявате правилно цената за гражданска отговорност?

Както и валидността на полицата, така и при цената практиките са шарени. Обърнете специално внимание на групата въпроси, свързани с територия на управление. Те нямат нищо общо с териториалната валидност на полицата. От отговорите на тях зависи само какви отстъпки ще прибавим във вашата премия.

  • Ако изберете отговор- само на територията на страната.

В предложението на няколко компании се съдържа отстъпка за страната. Размерът и, ако я има ви показваме при поръчката на вашата полица.

  • Ако изберете отговор- България, ЕИП, Сърбия Андора и Швейцария имате цена за всички задължителни страни.

При част от компаниите за тази сума имате бонус безплатно разширение на покритието за две или повече трети страни. И това виждате при поръчката на вашата полица.

  • Отговор- България и Турция

Комбинира (ако е възможно) отстъпка на България и доброволно разширение на покритието само за Турция.

Останалите две възможности са с различен обхват на доброволното разширение на покритието за трети страни.

Препоръчваме ви! Ако не сте сигурни коя от опциите е вашата, тествайте поне две оферти при различни отговори на този въпрос. Разликите с цената дават допълнителен ориентир.

Сравнявайте правилно.

Броко новини