Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Лев Инс: Гражданската отговорност за 2014г. с нови цени от днес

Е как да тече нормално горещия сезон за подновяване на гражданската отговорност за 2014г. без да сме казали и дума за задължителната застраховка в Лев Инс?! Имаме и повод днес- нови цени и нови условия. Изненади няма.

Става по- евтино за гражданска отговорност!

Разликите не са малки, но сред толкова горещи оферти е трудно за който и да е застраховател да хване масовата топ цена. Въпреки това, ако сте млад (под 25г.) или пък сте регистрирал едно ПТП през изминалата година, твърде вероятно Лев Инс ще се пребори за вашия интерес.

Новите базови цени са със средно 5лв по- ниски за предпазливите водачи, а ако сте писали или получавали протоколи от Пътна полиция през 2013г. предложението на този застраховател е вече с около 12лв по евтино.

Отстъпката за България остава. Нивата са без промяна, а поевтиняването се движи в същите граници. Разширението на покритието за трети страни (зелена карта) е безплатно, но остава таксата от 1,63лв за самия сертификат. Дължи се за всеки издаден зелен картон, така че ако мислите да плащате разсрочено преценете доколко ще ви трябва.

Ще пътувам в чужбина. Трябва ли ми зелена карта?

Ако полицата е сключена на вноски и с отстъпка за България и решите да попътуване зад граница, дължите доплащане само на минуса за страната, но не и на непогасените вноски. Сроковете за тях остава както са уговорени. За сметка на това обаче гражданската отговорност при Лев Инс не се предлага с безплатни зелени карти, няма опция и за краткосрочни сертификати.

Зонирането на страната е вече в три региона

Е, вече на остана застраховател за който рисковите зони според регистрацията на превозното средство. Подходът на Лев Инс е класически, 1 за София, 2 за Варна, Пловдив и Бургас и 3 за всички останали. Интересното е, че най- скъпо не е са софиянци. Гражданската отговорност за междинната зона е със средно 2лв по- висока от тази на регистрации С и СА. Ако ползвате отстъпка срещу декларация, че МПС-то ще се движи само на територията на България, тази ценова особеност е губи и традиционно по-скъпите софиянци остават такива.

ПТП-тата имат по- малко значение

Новите условия за гражданска отговорност в Лев Инс са по- малко зависими от произшествията на пътя. Значение за цената има само последната година и то ако ПТП-тата са повече от едно.

Отпада и отстъпката за декларирана липса на щети. Няма да го забележите, понижението на премията е по- високо отколкото досегашната преференция за безпроблемно шофиране.

Имате цените онлайн. Сравнявайте и подновявайте на време.

Броко новини