Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Лев Инс и ОЗК: По- скъпо за влекачите по гражданска отговорност

Влекачите стават все по- скъпи за застрахователите по гражданска отговорност. С нови цени сме и при двата бастиона на задължителната застраховка за големите камиони. Промените на ОЗК качихме в началото на седмицата. Разликите в плюс при Лев Инс са в сила от днес.

Подробностите:

ОЗК- по-скъпо разсроченото плащане по гражданска отговорност за влекачи

Това е прецедент в практиката на ОЗК по гражданска отговорност. От 2008 година насам (уви следим пазара само от тогава) този застраховател само в периоди на промоционални кампании е предлагал задължителната полица с различни цени в зависимост от периодичността на плащане на премията.

На път сме май да позабравим тази политика, защото от 04.03 за влекачите разсроченото плащане е по- скъпо по официална тарифа. Разликата е между 160лв и 210лв в зависимост от предпочитанието на сключващият полицата дали да ползва отстъпка за управление на превозното средство само на територията на страната или не. Като добавим към това числа и почти 13% повишение на базовата премия, минимумът от малко над 1000лв за гражданска отговорност на влекач отива в историята.

Промените при Лев Инс са в същата посока.

Лев Инс- до 39% по- високи цени за гражданската отговорност на влекачи

Драматичната разлика е при разсрочено с плащане с отстъпка за България. Резултат е на три промени: 10%-тно покачване на базовата премия и по- ниска преференция за управление само на територията на страната и значителното оскъпяване на премията при плащане на вноски.

Няма да отегчаваме с повече подробности, защото най- лесно е да се сравнят цените онлайн.

Броко новини