Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Лев Инс: Нови цени за каското от септември

Длъжни сме да го кажем: Почна се!

Лятото е към края си и е повече от крайно време пазара да се пораздвижи. А и както подочуваме за каското специално, надзорът дава лек допълнителен стимул.

До началото на септември е твърде вероятно да има промени по каско при доста застрахователи.

Ще ви държим в течение… Не пречи в аванс да си знаете, че доброволната автомобилна застраховка, както и гражданската отговорност, може да се подновява също с до месец рано. Има особености според застрахователя, но в общия случай опират до две:

  • Ако след по- ранното подновяване на полицата, предявите претенция, ще се наложи да доплатите отстъпката за липса на щети, ако сте ползвали такава при сключване.
  • Огледът остава за няколко дни преди началото на новата полица, както е при стандартното подновяване.

Ако вече набирате брокера си за подновяване, имайте предвид и, че компаниите трудно ще се откажат от добрите си клиенти. Новите цени твърде вероятно ще са придружени и с по прецизно сегментиране. Като крайният резултат от двете е, че място за драми и паника няма.

Какво е новото от Лев Инс по каско от днес:

Пълното каско за леки и лекотоварни коли с различни цени от 01.09.2014г.

На пръв поглед става по- скъпичко. Средно 5,6% е повишението на базовите тарифни числа. Като разликата е най- крайна при колите над 11г.

И за да не ви разочароваме напразно с тази новина, ще добавим, че Лев Инс са помислили за досегашните си клиенти. Подновяването на текущото каско носи допълнителни 5% намаление. Отстъпката е нова и може да се ползва заедно с бонуса за липса на щели. Логично леко по- висок е и общия процент на допустимите отстъпки по полицата.

Ако пък софийската градушка ви е оставила без право на бонус, защото Лев Инс за разлика от Булстрад и ДЗИ не са споменавали, че няма да отчитат претенциите по нея при подновяване, нищо не пречи да добавите към каското една или повече други застраховки. Предложението на Лев Инс за имуществена застраховка не е никак лошо. Имате и цените онлайн за сравнение. С право на преференция са и всички продукти на ЗАД Здравноосигурителен институт АД и Животозастрахователен институт АД. Границата на премията по тези продукти, даваща право на отстъпка по каско е доста ниска- само 20лв.

Броко новини